Пт, 2024-03-29, 00:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 9 » У Брюсселі ЄС збудує бункер для секретних переговорів за 8 млн євро - ЗМІ
19:58
У Брюсселі ЄС збудує бункер для секретних переговорів за 8 млн євро - ЗМІ
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/

Євросоюз збудує у Брюсселі безпечний бункер вартістю 8 мільйонів євро, щоб лідери могли обговорювати секретну інформацію і їх не підслухали російські чи інші шпигуни. Про це пише EUobserver з посиланням на документи щодо проєкту.

За проєктом у бункері зможуть розміститися близько 100 осіб — до 34 керівників та 34 їх протоколістів, а також протокольний, технічний та обслуговуючий персонал.

ЄС налічує 27 членів, але в майбутньому може розширитися, а безпечна кімната також використовуватиметься для зустрічей на нижчому рівні послами та високопосадовцями ЄС.

Приміщення буде відключено від Інтернету, але буде оснащено внутрішньою технологією конференц-зв'язку з великим екраном та мікрофонами, підключеними до однаково безпечних кабін для 30 перекладачів.

І зал засідань, і кабіни будуть поміщені в сертифікований НАТО ізоляційний каркас, щоб "зменшити ризик експлуатації компрометуючих випромінювань" — електромагнітних та радіохвиль, що генеруються ІТ-екранами та проводами, які можна перехоплювати дистанційно.

Кожен відвідувач кімнати, навіть якщо це прибиральник, повинен мати допуск безпеки SECRET EU і причину для присутності.

SECRET EU – це другий за величиною рівень класифікації блоку. Він охоплює інформацію, яка може "серйозно нашкодити" інтересам ЄС, якщо вона стане відомою.

Лідери та співробітники ЄС повинні будуть залишити свої телефони, ноутбуки, смарт-годинники, електронні брелоки та навіть слухові апарати у звуконепроникних шафках за межами бункера.

Об'єкт має бути збудований до 2024 року в комплексі Ради ЄС у Брюсселі, де вже проводяться саміти. Точне місце ще не визначене, але офіційні особи шукають щось поряд зі звичайним залом для саміту ЄС, щоб лідерам було легше пересуватися.

Таке рішення ЄС ухвалив після початку вторгнення росії в Україну, а також на тлі планів блоку створити об'єднані збройні сили з НАТО.

Два російські шпигуни, нещодавно вислані Бельгією, були фахівцями з перехоплення електромагнітних сигналів. Однак Китай та Ізраїль також були замішані у скандалах із прослуховуванням у Брюсселі останніми роками.

Як уточнюється в меморандумі ЄС, будуть вжиті всі заходи, щоб ніхто не проносив контрабандою пристрої для підслуховування. Бункер скануватиметься "до і після засідань, щоб виявити, локалізувати і нейтралізувати пристрій, що прослуховує", йдеться в документі.

Нагадаємо, Болгарія оголосила про вислання з країни 70 працівників російського посольства через те, що вони займалися шпигунською діяльністю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 428 | Додав: adminA | Теги: брюссель, бункер для секретних переговорів, ЄС, 8 млн євро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ