Ср, 2024-04-24, 02:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 10 » У Франції стартує Євро-2016 - 10 червня, преса
12:00
У Франції стартує Євро-2016 - 10 червня, преса
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

  Протягом перших двох днів поточного тижня до Франції активно прибували учасники чемпіонату Європи, старт якого призначений на 10 червня. У понеділок же в Марселі висадилась і українська збірна, яка на час свого перебування в країні галлів буде жити в передмісті цього французького порту - містечку Екс-ан-Прованс.

На відміну від Євро-2012, коли більшість збірних відмовилася від стаціонарного проживання на території однієї з країн-господарок, тих, які бажають проігнорувати французьку землю, не знайшлося, попри те, що останні півроку країна живе в умовах надзвичайного стану.

Президент Франції Франсуа Олланд визнав, що зі стартом Євро в країні знову підвищиться ризик терористичної загрози, проте пообіцяв задіяти максимальну кількість сил і засобів для забезпечення безпеки на максимальному рівні.

Наприклад, в столичному регіоні за порядком стежитимуть понад 13 тисяч військових. Моніторити ж ситуацію їм допомагати сучасні системи контролю, встановлені в місцях масового скупчення людей - на стадіонах, у фан-зонах, транспорті, торговельних центрах тощо. Загалом, для забезпечення спокійного життя всіх учасників ЧЄ у Франції запущена спецоперація "Дозор".

Представники місцевих служб правопорядку розповіли, що в фан-зонах буде діяти спеціальна пропускна система з подвійним контролем. Перший пункт пропуску - це закрите приміщення, де будуть розташовані камери схову з металошукачами. Другий - зони безпеки, які в даний час функціонують на вокзалах і аеропортах Франції. Посилено будуть охороняти стадіони та тренувальні поля. Спеціально на час Євро французькі спецслужби оголосять небо над цими територіями зоною, над якою заборонено будь-які польоти.

Так чи інакше, в понеділок у небі над Францією активно кружляли "чартери", доставляючи з різних куточків Європи учасників континентального форуму, в якому, до речі, вперше візьмуть участь 24 збірні. До місця свого базування збірна України прибула зі Швейцарії, де в умовах, наближених до ідеальних, - з чудовими гірськими пейзажами, кристально чистим повітрям, проводила заключну фазу свого тренувального збору.

Вельми комфортним будуть умови проживання наших збірників і в Екс-ан-Провансі, який вважається частиною культурної та історичної спадщини Франції. Жити наша делегація буде в п'ятизірковому готелі "Ренесанс", а тренуватися на базі спортивного комплексу "Каркассон". Вибір на користь середземноморського узбережжя тренерський штаб Михайла Фоменка зробив, виходячи з того, що два з трьох поєдинків групового етапу "синьо-жовті" зіграють на марсельському стадіоні "Велодром".

Зазначимо, що неподалік української команди - в досить жаркому марсельському регіоні - також будуть жити швейцарці, італійці, австрійці і турки.

Натомість чемпіони Європи, іспанці, один з суперників наших футболістів - поляки, бельгійці і шведи обрали свіжість атлантичного узбережжя Франції.

Водночас господарі Євро і практично всі представники Туманного Альбіону - англійці, ірландці, валлійці - свій табір розбили в північному регіоні, який територіально близький до Ла-Маншу. Цікавий факт: збірна Англії буде жити в готелі, який з міркувань безпеки обнесли 2,5-метровою стіною. При цьому тренуватися підопічні Роя Ходжсона будуть на футбольних полях, підготовкою яких займалися англійські фахівці-агрономи, пише Віталій Мохнач у статті "Заряд свіжості і бадьорості: українська збірна висадилася в спекотному Марселі" в газеті "Україна молода".

Після того як восьминіг Пауль з океанаріуму німецького Оберхаузена правильно передбачив результати всіх матчів ЧС-2010, його славу намагаються роздобути безліч тварин-віщунів. Ось і під час Євро-2016 у Німеччині будуть "працювати" аж кілька "штатних оракулів".

Головного з цієї компанії звуть Флоке (в перекладі з німецького - Сніжинка). Це пінгвін, який живе в місті Люббенау. Симпатичний малюк Флоке пройшов спеціальні "курси віщунів". Його тренували протягом довгого часу: саджали між двома зеленими кулями, на яких були прикріплені прапори двох команд-суперників, і просили підійти до однієї з них. За будь-який вибір Флоке отримував шматочок рибки, так що тепер із задоволенням займається прогнозами.

Правда, його перше "офіційне" пророкування українським уболівальникам явно не до душі. Обираючи між прапорами Німеччини і України, пінгвін зупинився на німецькому прапорі, тим самим пророкуючи поразку "синьо-жовтих" у грі 12 червня.

Конкурент пінгвіна-віщуна - слониха Целла живе в зоопарку Штутгарта. Її манера вгадування дещо відрізняється - Целла з двох кошиків витягує м'ячик з емблемою тієї команди, яку вважає переможницею. Правда, вболівальники вже встигли обізвати Целлу футбольним дилетантом. Річ у тому, що тварина назвала майбутнім чемпіоном Європи дебютанта турніру і аутсайдера (на думку букмекерів) - збірну Північної Ірландії!

А ось до півня з Ессена на прізвисько Зізу, здається, скоро доберуться французькі вболівальники і пустять його на суп. Адже цей нахаба передбачив, що господарі Євро-2016 у стартовому матчі турніру (10 червня) програють румунам.

А ось професійні сперечальники, які ризикують власними грошима, своїх прогнозів не змінюють. Головним фаворитом Євро-2016 букмекери вважають Францію (на перемогу господарів в турнірі виставлений коефіцієнт 4,00). Є висока ймовірність тріумфу Німеччини (5,00), Іспанії (6,00) і Англії (9,00). Поставити на перемогу України можна з фантастичним коефіцієнтом - 81,00.

Ажіотаж навколо турніру, ясна річ, величезний. Так що до питання прогнозів підійшли навіть з наукової точки зору. Фахівці Інсбрукського університету розробили статистичну модель і вирахували переможця чемпіонату Європи. В основі прогнозу - дані 19 букмекерських контор, які завантажили в спеціальну програму. Найбільші шанси на перемогу у збірних Франції та Німеччини - 21,5% і 20,5% відповідно. Третє місце здубуває збірна Іспанії - 13,7%. Для Англії та Бельгії ймовірність перемоги становить 9,2% і 7,7% відповідно.

Науковці зазначають, що раніше їхня схема вже спрацьовувала на двох попередніх континентальних першостях і чемпіонаті світу. Та все ж перестраховуються, зауважуючи, що розробка не дозволяє визначати результати матчів напевно, пишуть Ольга Баюлова і Діна Дніпрова в статті "Результати пророкують пінгвін, слониха і математики" в газеті "КП в Украине".

Поляки, за винятком досить тривалого періоду після Другої світової (до неї вони і не могли зустрічатися, тому що ірландська команда грала тоді тільки зі збірними із сусіднього острова) до початку 1970-х, котирувалися вище, але баланс зустрічей - на користь британців: в дев'яти іграх +4=2-3.

Перевагу досягнуто за рахунок перемоги північних ірландців і нічиєї у відборі ЧС-2010, до фіналу якого ні ті, ні ті не потрапили. До того за "зелено-білими" залишилися дві ігри Кубка Європи-1964, за біло-червоними - стільки ж у відборі ЧС-2006. У трьох товариських матчах - баланс: по перемозі, поразці і нічиєї. Втім, все це справи давно минулих днів і до недільної зустрічі жодного стосунку не має.

Так само як і досягнення команд у кваліфікації Euro-2016. Польща вийшла у фінал з другого місця, але забила найбільше за всіх у Європі - 33 м'ячі. Ірландці ж тільки в трьох іграх не пропускали. Проте програли лише один матч - ще в 2014 році Румунії, а зараз у них в активі безпрограшна серія з 12 зустрічей - найтриваліша в Європі. Могли наздогнати іспанці, але сенсаційно поступилися вдома Грузії.

Суперники не обійшлися без кадрових проблем. Але північних ірландців вони торкнулися ще взимку, коли з'ясувалося, що не зможе допомогти збірній лівий захисник Кріс Брант, а ось у поляків вже по завершенні клубного сезону, на початку збору доламали колегу Бранта по амплуа Мацея Рибуса. У Майкла О'Ніла було вдосталь часу, щоб знайти заміну, Адаму Навалці належало в найкоротші терміни визначити, хто його замінить - Артур Єджейчик чи Якуб Вавжиняк. В цілому обидва гравці, що представляють польський чемпіонат, рівноцінні, але суперники ж різні, і Навалка мусить визначитися, кого спершу виставити проти Північної Ірландії.

В іграх з британськими командами вибір захисників вкрай важливий: центральні повинні добре грати в повітрі, крайні - бути сильні у відборі. У двох останніх контрольних матчах "Кадри" Вавжиняк показав себе більш надійним, Єджейчик - націленим на атаку.

Північноірландці в четвер отримали вихідний. Футболісти охоче спілкувалися з пресою. Всіх найперше цікавив стан лідера атаки Північної Ірландії Кайла Лафферті, який дочасно покинув вівторкове тренування, а в середу крутив педалі на балконі і з висоти поглядав на роботу товаришів. Що ж, тепер вже можна сказати, що проведене в середу ввечері сканування показало, що серйозних приводів для побоювань немає, і проблема усувається сама собою. Дня відпочинку цілком вистачить.

Захисник Крейг Каткарт, якому в неділю належить стати ключовою фігурою в протистоянні з Левандовським і Ко, незалежно від того, якій схемі віддасть перевагу О'Ніл - з трьома центральними захисниками, чи двома, - рішуче відповів знаменитому в минулому футболісту, але менш щасливому тренеру Алену Жирессу. Француз заявив недавно, що гравці збірної Північної Ірландії не дуже технічні, і доля їхньої збірної - четверте місце.

На всіх інших спірних місцях - досвідчені бійці. Здебільшого ті, хто грав в останніх матчах відбору. Причому, клубна прописка, на думку польської преси, що не буде відігравати особливу роль. Міхал Паздан з "Легії" виглядає ліпше за Тьягу Ціонека з "Палермо" в центрі оборони в парі з Камілом Гліком, а опорний півзахисник "Вісли" Кшиштоф Моньчінський складе кращий дует з Гжегожем Крихов'яком, аніж з талановитим Пйотром Зелінським, більше зайнятим нині переходом з "Удінезе", якому належить (грав за "Емполі"), в "Наполі". Про це пише Євген Білозеров у статті "Euro-2016: Найбільш забивні проти непереможних" в газеті "Спорт-Экспресс в Украине".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: Франція, 10 червня, старт Євро-2016, преса
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ