Чт, 2024-04-18, 21:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » У Франції упевнені, що Каддафі готовий піти
10:54
У Франції упевнені, що Каддафі готовий піти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе 12 липня заявив, що лівійський лідер Муаммар Каддафі готовий залишити владу, повідомляє Бі-Бі-Сі.

- ЦРУ: в Каддафі закінчується пальне і гроші

Зі слів Жюппе, про це вдалося дізнатися від посланців Каддафі, чиїх імен не називають, які ведуть із Францією переговори. Хоча, як зазначив французький міністр, дипломатичні контакти ще не є основою безпосередньо для перемовного процесу, лівійський режим активно підтримує їх "з усім світом". Зокрема, як стверджує Жюппе, крім Франції, емісари Каддафі відвідали США й Туреччину.

"Ми приймаємо посланців, які кажуть: "Каддафі готовий піти. Давайте обговоримо це", - заявив Ален Жюппе в інтерв'ю французькому державному радіо France Info. "Уже стоїть питання не про те, чи піде він у принципі, а про те, коли і як", - сказав міністр. Жюппе також пояснив, що, однак, не вірить у спонтанний відхід Каддафі, і додав, що Франція, на його думку, повинна й далі тиснути на лівійський режим військовими методами.

Кореспондент Бі-Бі-Сі в Парижі Х'ю Скофілд повідомляє, що хоча ці повідомлення можуть виявитися перебільшеними, Франція, яка активно виступає за продовження операції НАТО в Лівії, можливо, спостерігає перші ознаки підготовлюваного політичного розв'язання конфлікту.

Офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд, коментуючи висловлювання Жюппе, зазначила у вівторок, що і на адміністрацію Обами "виходять багато осіб, що заявляють, що є представниками Каддафі". "Проте від них надходить суперечлива інформація - додала вона, - і ніхто досі ясно не сказав, що Каддафі усвідомив, що настав час відмовитися від влади".

ЦРУ: в Каддафі закінчується пальне і гроші

В уряду Муаммара Каддафі закінчується пальне для військ і населення, а також готівка для виплат солдатам. Про це журналістам повідомили офіційні представники розвідки США, передає ИТАР-ТАСС.

За їхніми словами, протягом останніх днів силам опозиції вдалося взяти під свій контроль кілька міст у гористій місцевості Джебель-Нафуса і перерізати нафтогін, прокладений до міста Ез-Завія, де розташований найбільший у країні нафтопереробний завод, який забезпечує столицю.

Перебої з постачанням бензину і солярки в Тріполі можуть початися вже в липні, розраховують американські розвідники.

Каддафі також зіткнувся з проблемою нестачі готівки, необхідної для виплат зарплати військовослужбовцям і чиновникам. Офіційні особи США пов'язують це з тим, що Туреччина минулого тижня заморозила сотні мільйонів доларів в Арабо-турецькому банку, що належали лівійському уряду.

Аналітики розвідки наголошують, що надходить все більше даних про те, що повстанцям ось-ось вдасться вийти з тупикової ситуації, що склалася в тримісячному протистояння прихильників і противників Каддафі.

Водночас американські розвідники зазначили, що не мають достовірної інформації про намір Каддафі відмовитися від влади - про те, що Каддафі близький до рішення відійти від влади, напередодні було оголошено в Парижі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Муаммар Каддафі погодився залишити владу в обмін на гарантії безпеки і можливість для його сина брати участь у подальшому політичному житті країни. Але Тріполі спростував готовність Каддафі відмовитися від влади.

У свою чергу Муаммар Каддафі погрожує надіслати до Європи кілька сотень лівійських військових, аби помститися західним країнам за спрямовану проти нього військову кампанію НАТО.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ