Вт, 2024-04-23, 12:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 23 » У Казахстані вирішили залишити Назарбаєва президентом до 2020 року без виборів, бо "результат і так відомий"
14:00
У Казахстані вирішили залишити Назарбаєва президентом до 2020 року без виборів, бо "результат і так відомий"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, чиї повноваження закінчуються в 2012 році, хочуть залишити на посаді ще на десять років - до кінця 2020 року - і при цьому позбавити країну перевиборів. Така пропозиція прозвучала в Усть-Каменогорську (адміністративному центрі Східно-Казахстанської області) на зборах 850 депутатів різних рівнів, політичних і громадських діячів, повідомляє NEWSru.com.

Учасники форуму створюють ініціативну групу, яка просуватиме ідею республіканського референдуму про продовження повноважень чинного глави держави. Про перевагу плебісциту перед виборами розповів зборам відомий громадсько-політичний діяч Казахстану Олжас Сулейменов.

"Вибори намічено на 2012 рік, але я вважаю, що нам потрібно заощадити ці два роки. Казахстан зараз на підйомі, відволікати всю президентську команду і самого президента від розв'язання важливих завдань, котрі стоять перед Казахстаном, не варто. Референдум може допомогти заощадити сили, тим паче результат виборів все одно був би відомий, але заради цього витрачати сотні мільйонів на підготовку проведення виборів навряд чи потрібно", - сказав він.

Сулейменов відзначив, що, безумовно, будуть зовнішні докори щодо цієї ініціативи, наприклад, з боку Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). "Але я проголосую на цьому референдумі "за", - урочисто закінчив він свою промову і викликав у залі бурхливі оплески.

Раніше повідомлялося, що Назарбаєв збирається не просто балотуватися в президенти у 2012 році, а й залишитися при владі як мінімум до 2020 року, тобто ще протягом десяти років. Лідер країни не бачить серйозних суперників, які могли б перешкодити йому знову залишитися головою держави, а також не бачить внутрішніх загроз створеній ним системі.

Водночас влада Казахстану спростувала інформацію про те, що збирається провести референдум щодо скасування виборів і продовження терміну повноважень президента Назарбаєва до 2020 року.

Вже не вперше з'являється ініціатива залишити президентом Назарбаєва на довгий термін без проведення виборів. Зокрема, минулого року партія парламентської більшості "Нур Отан" запропонувала розглянути можливість закріплення за президентом статусу довічного глави держави.

Сімдесятирічний Назарбаєв є президентом Казахстану з квітня 1990 року. Першого грудня 1991 року відбулися перші всенародні вибори президента республіки, в результаті яких Назарбаєв отримав підтримку 98,7% виборців.

У 1995 році в результаті всенародного референдуму повноваження президента було продовжено до 2000 року. У 1999 році на альтернативній основі його було обрано президентом Казахстану з 79,78% голосів виборців. У 2005 році він став новообраним президентом Казахстану, отримавши 91,15% голосів виборців.

Згідно з поправками, внесеними у 2007 році до Конституції, Назарбаєв має право необмежену кількість разів висувати свою кандидатуру на виборах.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1012 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ