Сб, 2024-04-20, 02:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 1 » У Києві відкрилася фотовиставка "номадів"
19:54
У Києві відкрилася фотовиставка "номадів"
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

1 червня у київській галереї "Лавра" відкрилася виставка фотографій "Номади: середовище буття", яка є частиною мистецького проекту "Номади".

Проект "Номади" засновано 2008 року з метою ознайомити широку громадськість з явищем номадизму - руху сучасних мотомандрівників і сприяти формуванню в суспільстві толерантного ставлення до людей різних світоглядів.

Проект відбувається за принципом бієнале - виставки проходять раз на два роки в Києві та Дніпропетровську. Перша виставка відбулася в 2008 році в Києві на території музею Київської фортеці "Косий капонір" і в Дніпропетровську виставковому залі Аерокосмічного центру і називалася "Номади: На лінії горизонту". Друга виставка "Номади: Facebook" пройшла 2010 року у виставковому залі Національного університету "Києво-Могилянська академія" і в Аерокосмічному центрі Дніпропетровська.

За ці роки проект дуже сильно змінився. У 2008 році його заснували шість "запеклих" мотомандрівників з України, Росії та Казахстану. За кілька років вони об'єднали в цьому проекті сотні людей з різних країн СНД. Всі вони хочуть показати свої фотографії, але строгий художній куратор проекту, відомий український художник Петро Бевза, ретельно відбирає з тисяч знімків, привезених з різних куточків світу, тільки найцікавіші. Цьогоріч у проект увійшли фотографії 27 мандрівників з країн СНД.

У рамках нинішньої виставки художній куратор проекту Петро Бевза поставив перед собою завдання - дослідити межі особистого простору номада і простору проживання спільнот, що зустрічаються йому на шляху, а також взаємодію цих середовищ існування. Так і з'явилася назва виставки.

Відповідно до кураторського задуму Петра Бевзи, експозицію розділено на вісім основних тем-напрямків - "Дороги", "Природа", "Мешканці", "Праця", "Довкілля", "Тварини", "Номади", "Мотоцикли". Щоб побачити їх усі, він змушує глядача пройти лабіринтом з фотографій.

Образ лабіринту обрано невипадково. Це один з найважливіших символів культур і цивілізації всіх без винятку країн і континентів. Зокрема, індіанські племена в давнину вважали зображення лабіринту оберегом. Стародавні індійці вірили, що лабіринт є життєвий шлях кочівника, а в центрі лабіринту розташований його будинок, шлях до якого ніколи не буває прямим і легким.

Нинішня фотовиставка "Номади: середовище буття" реалізується за підтримки Головного управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації.

Після закінчення роботи виставки в Києві експозицію зможуть побачити мешканці та гості Дніпропетровська.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1023 | Додав: admin | Теги: Номади середовище буття, Київ, виставка фотографій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ