Вт, 2024-04-23, 23:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 1 » У Києві заарештували екс-депутата-вбивцю Лозінського
15:39
У Києві заарештували екс-депутата-вбивцю Лозінського
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/


У понеділок в Києві співробітниками Генеральної прокуратури та Служби безпеки України затриманий колишній народний депутат Віктор Лозінський, підозрюваний у причетності до вбивства. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.
За інформацією прес-служби, Лозінський сам прийшов до Генпрокуратури. "Його обклали настільки, настільки звузилося коло, що йому нічого не залишалося робити", - розповіли у відомстві.

Наразі Лозінський перебуває в Генпрокуратурі.

У свою чергу керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в понеділок у Києві зазначила, що їй невідомо, чи прийшов Лозінський з повинною. За її словами, співробітник СБУ "за руку вів його до дверей Генпрокуратури". "Прийшов, але за руку", - сказала вона.

При цьому керівник прес-центру СБУ підкреслила: "Я не знаю, чи прийшов він з повинною".

Остапенко уточнила, що затримання відбулося об 11 годині понеділка і стало наслідком спільних масштабних заходів СБУ та Генпрокуратури. "Наразі він перебуває у слідчого Генпрокуратури, і дає свідчення", - сказала вона.

Як повідомлялося, 16 червня 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю на той час народного депутата Лозінського (обраний за списком БЮТ), прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, внаслідок чого загинув 55-річний місцевий житель Валерій Олійник.

Горбенко і Ковальський були затримані, їм висунуто обвинувачення.

3 липня 2009 Верховна Рада позбавила депутатських повноважень Лозінського за його заявою. Після висунення Лозінському обвинувачення у заподіянні тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Олійника, екс-депутат був оголошений в розшук .

Згодом з'явилася інформація про його можливе місцеперебування в Ізраїлі. У зв'язку з цим українське бюро Інтерполу надіслало запит до Ізраїлю. Прес-секретар ізраїльської поліції Алекс Кагальський в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив, що ізраїльські правоохоронці не отримали юридичних документів для обґрунтування розшуку Лозінського.

У свою чергу, Генеральна прокуратура України запевнила, що з української сторони "немає ніякого гальмування справи" і всі документи для пошуку екс-депутата були направлені.

Наприкінці лютого 2010-го Печерський суд Києва заарештував Василя Перепелицю , єгеря Голованівського лісництва на Кіровоградщині, одного зі спільників екс-нардепа від БЮТ Лозінського, що переховувався від слідства.

Нещодавно мешканці райцентру Голованівськ Кіровоградської області, звідки родом Лозінський, стверджували, що тричі бачили екс-депутата протягом останніх двох місяців.

Інцидент під час полювання викликав справжній скандал, оскільки, за результатами експертизи, можна припустити, що це було не просто полювання, а полювання на людей - "царське полювання". Це розвага для дуже багатих людей, які за великі гроші отримують "право" вбивати. Найчастіше жертвами такого "сафарі" стають бідні люди без родичів і певного місця проживання. Зародився такий вид "розваги" на Заході. Метою полювання є обстрілювання ніг людини - щоб та згодом не змогла втекти, а відтак добивання її до смерті.

Втім, учасники інциденту причетність до вбивства заперечували, називаючи свої дії самозахистом. Мало того, раніше "бютівець" Володимир Пилипенко звернувся до голови МВС Юрія Луценка з клопотанням нагородити свого тоді ще колегу по фракції Лозінського, а разом з ним і районного прокурора та начальника міліції за відвагу при затриманні озброєного злочинця.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1211 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ