Чт, 2024-04-25, 21:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 11 » У Киргизстані заарештували екс-прем'єра Чудінова
16:18
У Киргизстані заарештували екс-прем'єра Чудінова
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Прикордонна служба Киргизстану затримала колишнього прем'єр-міністра країни Ігоря Чудінова. Про це агентству "Кабар" повідомили в Державній службі національної безпеки, передає РБК.
За словами прес-служби ГСНБ, кримінальну справу стосовно Чудінова передано до Генеральної прокуратури Киргизстану.

Екс-прем'єр-міністр Киргизстану Чудінов перебував у розшуку. Його, а також інших наближених і родичів колишнього президента Киргизстану Курманбека Бакієва нова влада звинувачує у загибелі людей у ході подій 7 квітня і має намір притягти їх до кримінальної відповідальності.

Заарештований екс-прем'єр і колишній голова фонду розвитку Киргизстану Ігор Чудінов перевіряється на предмет зв'язків з організатором спроби збройного захоплення влади в країні Урматом Бариктабасовим, заявив в середу на прес-конференції заступник голови уряду республіки Азімбек Бекназаров, передає Інтерфакс.

За його словами, Чудінов вийшов через посередників на керівництво республіки задовго до спроби захоплення влади в Киргизстані прихильниками Бариктабасова, яка сталася 5 серпня.

Чудінов збирався прибути до Киргизстану саме в день, коли прихильники Бариктабасов планували захопити владу в республіці, сказав заступник глави уряду Киргизстану. "Однак він прибув пізніше, але у зв'язку з тим, що він сам пропонував призначити дату свого повернення до Киргизстану на 5 серпня ми вирішили, що доцільно його заарештувати, а не обрати запобіжним заходом домашній арешт, як про це говорилося раніше", - сказав Бекназаров.

Раніше президент Киргизстану Роза Отунбаєва заявила, що в плани заарештованого за спробу держперевороту Бариктабасова входила ліквідація представників влади. "Бариктабасов і його прихильники планували фізичне усунення членів тимчасового уряду, для чого, мабуть, планувалося використовувати знайдене у них снайперське озброєння", - сказала Отунбаєва.

Бариктабасову і його прихильникам, які намагалися організувати масові заворушення в Бішкеку, висунуто звинувачення за трьома статтями. "Їм пред'явлено поки що звинувачення за трьома пунктами - організація масових заворушень, незаконне зберігання зброї і спроба захоплення влади", - заявив генпрокурор Киргизстану Байтемір Ібраїм.

Бариктабасов став відомий 17 червня 2005 року, коли його прихильники захопили Будинок уряду республіки, але не змогли його втримати і розбіглися. Проти Бариктабасова, який балотувався тоді в президенти республіки, було порушено кримінальну справу за звинуваченням у спробі державного перевороту і захоплення влади. Він залишив республіку і повернувся на батьківщину лише в цьому році після зміни влади в країні.

На сьогодні влада розшукує трьох братів президента Бакієва - Жанибека, Ахматбека і Канибека. Крім родичів розшукуються також колишні чиновники і наближені сім'ї Бакієвих, зокрема Даніяр Усенов (екс-прем'єр-міністр), Сапарбек Балкібеков (колишній глава міністерства промисловості, енергетики і паливних ресурсів Киргизстану), Курманбек Темірбаєв (колишній керівник управління справами президента), Акімжан Муйбіллаєв (колишній голова служби фінансової поліції), Олексій Єлісєєв (колишній голова Фонду розвитку КР), а також Олексій Ширшов, якого вважають "сірим кардиналом", і високопоставлений співробітник МВС Нурлан Темірбаєв.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 937 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ