Пт, 2024-04-26, 06:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 23 » У лівійських повстанців з'явився свій уряд, а очевидці скаржаться на звірства армії Каддафі
19:40
У лівійських повстанців з'явився свій уряд, а очевидці скаржаться на звірства армії Каддафі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Повстанці в Лівії в середу сформували тимчасовий уряд, повідомляє РБК з посиланням на катарський телеканал Al-Jazeera. Очолив його Махмуд Джібріль, один з лідерів Національної ради - керівного органу революції, який базується в східному місті Бенгазі.

Як пояснив один з представників опозиції, Національна рада є органом законодавчої влади, а тимчасовий уряд буде виконавчим органом. Він заявив, що повстанці боротимуться за об'єднання Лівії, що опозиція має намір звільнити західні райони країни і Тріполі.

"Наша столиця - Тріполі, і так буде завжди", - резюмував він.

Керівники бунтівників також пообіцяли, що після скидання режиму Каддафі не передадуть владу ісламістам. Посланець Бенгазі Мансур Саїф Аль-Наср заявив журналістам в Парижі, що нове керівництво країни буде світським і дотримуватися демократичних цінностей.

Тим часом з Лівії надходять повідомлення про запеклі бої військ Каддафі проти мирних громадян - не дивлячись на операцію задля їхнього захисту, яка проводиться західною коаліцією. В середу урядова армія продовжила обстрілювати міста Місурата і Зінтан на заході країни.

Про те, що відбувається в цих містах повідомляє Reuters - із слів очевидців з числа місцевих жителів. У Місураті, за їх словами, снайпери Каддафі тримають під прицілом одну з лікарень, куди раніше привозили безліч поранених під час попереднього обстрілу.

"Ніхто не може ні увійти, ні вийти, люди, які перебувають усередині, повністю ізольовані", - говорять вони.

В результаті снайперського обстрілу, за останніми даними очевидців, три людини було вбито і стільки ж отримали важкі поранення.

Жорстокі дії урядових військ в Місураті в середу змусили бойові літаки західної коаліції знову піднятися в повітря - за словами жителів, з ранку було нанесено як мінімум два удари, після чого сили Каддафі поки більше не нанесли ні єдиного пострілу з танкових або артилерійських знарядь.

Інший житель Місурати розповів, що удари коаліції були завдані по військово-повітряній базі на південь від міста, де базуються бойові бригади Каддафі. Стрілянина тим часом продовжується в центрі - там снайпери убили двох осіб.

Одночасно в Зінтані за 90 кілометрів від столиці Тріполі урядові війська відновили масований артобстріл з півночі.

"Місто повністю оточене, ситуація серйозно погіршилася", - повідомив телефоном місцевий житель. За його інформацією, до кордонів міста, де стоять армійські загони, йде підкріплення з бронетехнікою. "Ми закликаємо сили союзників захистити мирних громадян", - заявило джерело Reuters.

Тим часом журналісти британського телеканалу Sky News розповіли про те, що своїми очима бачили в місті Ез-Завія. Вони підтвердили всі слова про звірства військ Каддафі.

"Ми бачили, як, захищаючи себе, вмирають багато мирних громадян. Бачили, як солдати режиму обстрілюють машини швидкої допомоги - в одній з них їхали ми самі. Ми бачили, як обстрілюють житлові будинки, як трусяться вікна в лікарнях, і медсестри намагаються забарикадувати вікна. Ми бачили поранених дітей і жінок, яким стріляли в голову", - розповіли журналісти.

При цьому, як зазначає телеканал, лівійська влада продовжує заперечувати факт бійні в Ез-Завії і загибель мирних жителів. І навпроти, вони безупинно звинувачують західну коаліцію, яка піддає ракетним ударам установки ППО і інші урядові об'єкти в Лівії, в тому, що в результаті гине безліч цивільних осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1180 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ