Сб, 2024-04-20, 16:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 11 » У мінському метро поряд з резиденцією Лукашенка прогримів вибух. ВІДЕО
20:44
У мінському метро поряд з резиденцією Лукашенка прогримів вибух. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Вибух стався в понеділок увечері в мінському метро, повідомляє представник міського управління МНС.

"Причини поки невідомі, на місце події направлено рятувальників", - сказав він. Співрозмовник уточнив, що подія сталася на станції метро "Жовтнева". Або, можливо, на пов'язаній з нею переходом "Купалівської". Подібне відбувається в бєларуському метро вперше, передає РИА "Новости".

Це самий центр міста. Станція "Жовтнева" розташована в центрі Мінська через сквер від будівлі адміністрації президента Бєларусі Олександра Лукашенка. У цій будівлі знаходиться і його робочий кабінет. Проспект Незалежності є центральною магістраллю столиці Бєларусі.

Офіційні відомства підтверджують факт вибуху і те, що вони намагаються розібратися в причинах.

Внаслідок сьогоднішнього вибуху в метро Мінська є загиблі та поранені. Про це повідомив черговий по МНС Бєларусі. Вона не уточнила кількість потерпілих. На підході до Жовтневої площі відчувається їдкий запах диму, по всьому проспекту чути звуки сирени.

Очевидці повідомляють про велику кількість поранених, у тому числі понівечених. На місці події працюють співробітники МНС, КДБ, МВС, продовжують під'їжджати карети швидкої допомоги.

Зі станції метро до Мінська винесли близько 30 потерпілих з опіками і травмами, повідомив очевидець з місця події. Характер травм - важкі опіки і травми кінцівок - свідчать про потужний вибух.

Інший очевидець повідомив як мінімум про двоє загиблих. "Біля входу в метрополітен видно два тіла, їх з головою накрито тканиною".

ЗМІ повідомляють про різну кількості жертв: від 2 до 7 загиблих. Громадяни України в результаті вибуху на станції метро у Мінську (Бєларусь) не постраждали, повідомили в департаменті інформаційної політики МЗС України.

"Громадяни України внаслідок вибуху в мінському метро не постраждали", - сказали в департаменті.

За непідтвердженою інформацією, вибух стався на платформі, передає NEWSru.com.

Мінський метрополітен - п'ятий за величиною пасажиропотоків і шостий за кількістю станцій метрополітен у СНД і єдиний в Бєларусі. Мінське метро складається з двох ліній загальною протяжністю 30,3 км, 25 станцій і двох депо.

"Я встигла піднятися на ескалаторі, як стався вибух. Було таке відчуття, що обвалився дах. Повернулася, щоб подивитися що сталося, але все було в пилу. Нічого не було видно... А на кілька хвилин заклало вуха, - згадує Євгенія, яка опинилася в момент вибуху в метро - Я чув, як міліція просила залишити всіх метро, потім побачила жінку із закривавленою головою, на вулиці була міліція і швидка".

За словами ще одного очевидця, Сергія Сахарова, який у момент вибуху перебував на переході між Купалівською і Жовтневою, після вибуху з боку ескалатора "полетіли осколки чорного кольору і пішов в'їдливий дим. Вже через секунду не було видно турнікета", - зазначив Сергій. Потім з обох гілок метро побігли люди.

Адміністрація бєларуського президента Лукашенка підтвердила поширену раніше МНС інформацію про те, що в результаті вибуху в мінському метро загинули люди. Лукашенка вже проінформовано про події і він незабаром проведе нараду з цього питання.

Очевидці: вибухом у мінському метро розірвало ескалатор

Під час вибуху в мінському метро розірвало ескалатор, почалася паніка. За словами очевидців, на станції вони бачили відірвані частини тіл, багато людей в крові.

Очевидиці події, які виходили з метро, кажуть про як мінімум сім трупів. Вони бачили відірвані руки, голови.

У всіх, хто виходить з метро, у кіптяві обличчя і одяг, губи синього кольору. Вони в шоковому стані. Ті, хто виходив із станції через 15 хвилин після вибуху, допомагали виносити поранених.

Очевидець Михайло Васильєв розповів, що на платформі станції "Жовтнева" воронка в півметра. Вибух стався неподалік від ескалатора. За його словами, над ескалатором обрушилася стеля, нею придавило людей.

Водночас мінчанин Ігор стверджує, що це сталося між другим і третім вагоном у потязі на московській лінії метро. "Там дуже багато людей в крові. Я виніс шістьох молодих людей звідти", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 953 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ