Пт, 2024-04-26, 23:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 30 » У місцевих виборах зможуть брати участь усі зареєстровані партії
14:43
У місцевих виборах зможуть брати участь усі зареєстровані партії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Верховна Рада ухвалила запропоновані лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим зміни до закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За ухвалення закону про зміни за основу і одразу в цілому проголосували на позачерговій сесії парламенту в понеділок 264 народні депутати.

Закон, зокрема, розширює можливість участі у виборах усіх партій, а не лише тих, що мають на місцях річну реєстрацію.

До цього на голосування було поставлено аналогічні законопроекти депутатів Лева Бірюка (БЮТ) та Арсенія Яценюка (НУ-НС). Їхні пропозиції не набрали необхідної кількості голосів - 145 і 153 відповідно.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголосив, що за законопроект Єфремова голосують із пропозицією народного депутата Руслана Князевича (НУ-НС) про те, що у виборах мають право брати участь громадяни, які на день голосування досягли 18-річного віку.

Крім того, за словами спікера, із законопроекту вилучають вимогу від кандидатів надавати фотографію 9х12, залишивши фотографію 4х6, "тому що де сільський депутат візьме фотографію 9х12?".

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту Єфремова, "з огляду на необхідність приведення закону у відповідність до демократичних міжнародних стандартів" пропонується: "1. Зняти обмеження щодо можливості участі у місцевих виборах місцевих організацій політичних партій, які створено пізніше ніж за 365 днів до дня виборів, і надати право всім місцевим організаціям політичних партій висувати своїх кандидатів".

Крім того, пропонується: "2. Змінити принцип формування складу територіальних виборчих комісій. Збільшити склад територіальних виборчих комісій до вісімнадцяти осіб та надати право подавати кандидатури для формування територіальних виборчих комісій не лише місцевим організаціям тих політичних партій, які представлені у Верховній Раді України поточного скликання, а й усім місцевим організаціям політичних партій, які зареєстровано в Україні".

Єфремов запропонував "визначити чіткий порядок відбору кандидатур до складу територіальних виборчих комісій, куди увійдуть 15 осіб від місцевих організацій політичних партій, які представлені у Верховній Раді України поточного скликання, а також три людини з-поміж кандидатур, представлених місцевими організаціями політичних партій, яких визначатимуть за допомогою жеребкування".

У пояснювальній записці також наголошується, що "з метою однозначного трактування положень закону всіма суб'єктами виборчого процесу і для вдосконалення його тексту" запропоновано внести до закону інші зміни технічного характеру.

Попередній варіант документа створював досить комфортні умови для політичної сили Юлії Тимошенко і "розчищав поле" від конкурентів з опозиційної середовища, які не мають розгалуженої мережі місцевих осередків, зареєстрованих за 365 днів до виборів, таких як Сергій Тігіпко та Арсеній Яценюк.

Місцеві вибори мають відбутися 31 жовтня.

У ПР сподіваються, що скоригований закон про місцеві вибори задовольнить опозицію

У Партії регіонів сподіваються, що скоригований закон про місцеві вибори задовольнить опозиційні політичні сили, і вони більше не висуватимуть своїх претензій.

Про це сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в понеділок після ухвалення у Верховній Раді України закону про внесення змін до закону про місцеві вибори.

Він нагадав про те, що до закону про місцеві вибори було внесено зміни, згідно з якими скасовано норму, що обмежує участь місцевих партій у виборах, зокрема скасовано вимогу до місцевих партійних організацій про реєстрацію за 365 днів до дня виборів.

Крім того, Єфремов наголосив, що, внаслідок ухвалення закону, всі партії отримали право формувати виборчі комісії всіх рівнів. "Ми сподіваємося, що це послужить чесному і прозорому проведенню передвиборчої і виборчої кампаній... і ми отримаємо результат, в якому ні в кого не виникало б жодних сумнівів", – сказав він.

Крім того, Єфремов наголосив, що під час розгляду цього законопроекту його порадувало те, що у представників парламентської опозиції "практично жодних інших питань не було". "Я сподіваюся, що найближчим часом вони не придумають ще щось, що їм заважатиме у проведенні виборів", – сказав Єфремов.

Єфремов вважає, що ухвалені поправки "максимально демократизували" процедуру проведення виборів

Ухвалення змін до закону про місцеві вибори дозволить максимально демократизувати процедуру їх проведення, заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

На його переконання, особливо цьому сприятимуть дві додаткові норми закону щодо формування виборчкомів та скасування норми про реєстрацію осередків партії щонайменше за рік виборів.

"Це два принципові політичні питання, які дають можливість більш демократично та контрольовано проводити вибори в місцеві органи влади", - сказав регіонал.

"Ми сподіваємося, що це слугуватиме більш прозорому та чесному процесу передвиборчої та виборчої кампанії і ми отримаємо результат, щодо якого ні в кого не виникне жодних сумнівів", - зазначив Єфремов.

Коментуючи звинувачення БЮТ в тому, що норма щодо формування виборчих комісій обмежую представництво опозиції, регіонал зауважив: "Я не розумію, в чому може бути обмеження, якщо у нас рівне представництво, в тому числі і від БЮТ, і буде ще представництво від інших політичних сил".

"Я розумію, що можливо БЮТ хотів би мати своє представництво в абсолютній більшості, але, на жаль, умови демократії цього не передбачають", - зазначив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ