Чт, 2024-04-25, 22:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 4 » У Москві вивісять плакати про злочини Сталіна, щоб зупинити "повзучу реабілітацію сталінізму"
08:05
У Москві вивісять плакати про злочини Сталіна, щоб зупинити "повзучу реабілітацію сталінізму"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


Правозахисна організація "Меморіал" пообіцяла розташувати в Москві плакати та стенди з інформацією про злочини Сталіна. Це стане відповіддю на ініціативу столичної мерії вивісити до 65-річчя Перемоги плакати, що розповідають про роль Сталіна у Другій світовій війні.
Рішення столичної влади викликало протести правозахисників. У заяві "Меморіалу" зазначається, що ідея розповісти москвичам про роль Сталіна є продовженням "повзучої реабілітації сталінізму", передає Lenta.ru.

Правозахисники закликають владу Москви відмовитися від своїх планів, обіцяючи в іншому випадку вивісити антисталінські плакати. На думку "Меморіалу", "поява портретів Сталіна в День Перемоги ображає пам'ять полеглих".

"Народ виграв війну, незважаючи на всі злочини Сталіна. Перемога дісталася жахливою ціною, яку ще досі не підрахували сповна. Головний сенс святкування Дня Перемоги - висловити слова вдячності тим, хто насправді здобував цю Перемогу. Їх, на жаль, залишилося вже зовсім небагато. Вони і тільки вони повинні бути в центрі уваги цього дня", - йдеться у заяві "Меморіалу".

Керівник організації Арсеній Рогінський наголосив, що мільйонні втрати Радянського Союзу в роки Другої світової війни лежать на совісті Сталіна, який у 1937-38 роках репресував багатьох командирів Червоної Армії і уклав у 1937 році пакт про ненапад з гітлерівською Німеччиною.

Раніше Рогінський зазначав, що поява інформаційних стендів про роль Сталіна у війні буде виправдано тільки якщо в них буде згадано про "безглузді мільйонні втрати" і його "найжорстокіші накази". У відповідь на звинувачення правозахисників керівник столичного комітету з реклами, інформації та оформлення Володимир Макаров пояснив, що інформація про Сталіна з'явиться тільки в десяти місцях, а не по всьому місту.

У свою чергу, мер Москви Юрій Лужков підтримав ініціативу підлеглих і пообіцяв вивішувати портрети Сталіна не тільки в День Перемоги, але й з інших урочистих приводів. При цьому Лужков наголосив, що не є "шанувальником Сталіна", а виступає за об'єктивність "у висвітленні історичних подій".

Зазначимо, що Парламентська Асамблея Ради Європи своєю резолюцією "Про злочини комунізму та потребу їх засудження" №1481, прийнятою у 2006 році, Празька декларація "Про Європейську свідомість та комунізм" від 3 червня 2008 року, резолюція Європарламенту від 2 квітня 2009 року "Про європейську свідомість та тоталітаризм" висловили своє ставлення до комуністичних злочинів, комуністичної практики та ідеології, і, головне, прирівняли комунізм до нацизму.

А Парламентська асамблея ОБСЄ 01.07.2009 року виступила із резолюцією "Возз'єднання розділеної Європи", в якій не лише прирівняла сталінізм до нацизму, а й закликала до засудження цих двох тоталітарних режимів на міжнародному рівні.

ОБСЄ запропонувала встановити загальноєвропейський День пам'яті жертв сталінізму та нацизму і відзначати його 23 серпня, тобто, в день підписання Московського пакту 1939 року, відомого як пакт Молотова-Ріббентропа, що розділив Європу і поклав початок Другій світовій війні.

13 січня 2010 року Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними у геноциді в Україні в 1932-33 роках.

Рішенням суду підтверджені висновки слідчих Служби безпеки України про організацію вчинення в 1932-1933 роках на території УСРР керівництвом більшовицького тоталітарного режиму – генеральним секретарем Центрального комітету Всесоюзної комуністичної партії більшовиків ЦК ВКП(б) Йосипом Сталіним (Джугашвілі), членом ЦК ВКП(б), головою Ради народних комісарів СРСР В’ячеславом Молотовим (Скрябіним), секретарями ЦК ВКП(б) Лазарем Кагановичем та Павлом Постишевим, членом ЦК ВКП(б), генеральним секретарем ЦК Комуністичної партії більшовиків України (КП(б)У) Станіславом Косіором, членом ЦК ВКП(б), головою Ради народних комісарів УСРР Власом Чубарем та членом ЦК ВКП(б), другим секретарем ЦК КП(б)У Менделем Хатаєвичем - геноциду української національної групи, тобто штучного створення життєвих умов, розрахованих на її часткове фізичне знищення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1035 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ