Чт, 2024-04-25, 22:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 25 » У "Нафтогазі" назвали умови, за яких підпишуть "зимовий пакет"
22:57
У "Нафтогазі" назвали умови, за яких підпишуть "зимовий пакет"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Українська сторона готова прийняти запропоновані російською стороною умови постачання російського газу в Україну як основу для нового тимчасового рішення на наступний зимовий сезон, але якщо буде підписаний комплексний пакет угод.

Про це у п'ятницю 25 вересня йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз".

Так, сьогодні, 25 вересня, у Брюсселі очікується підписання представниками Києва, Москви та Євросоюзу так званого "зимового пакету" з умовами, цінами й термінами постачань в Україну російського газу.

Перед тристоронніми газовими переговорами міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що ціна нижча 250 доларів за тисячу кубометрів російського газу виглядає найбільш прийнятною.

Напередодні уряд РФ затвердив розмір знижки на російський газ у розмірі 24,6 доларів за 1 тис. кубометрів до контрактної ціни в 252 доларів за тис. куб. м, що означає, що Україна, за бажання, зможе купувати російський газ у IV кварталі за 227,4 доларів за тисячу кубометрів.

На переговорах Росію представлює міністр енергетики Олександр Новак, який перед засіданням зауважив, що наприкінці дня очікує підписання угоди, де має бути врахована знижка в 20 доларів.

Як зазначають у "Нафтогазі", "українська сторона вважає, що для того, щоб це рішення було ефективним, має бути підписано комплексний пакет угод. Такий пакет включатиме як додаток до договору між "Нафтогазом" та "Газпромом", укладений керівниками компаній, так і зобов'язуючий тристоронній протокол, підписаний належним чином авторизованими представниками урядів України, Росії та Європейської комісії".

Зокрема, наголошують у прес-службі, аби зимовий пакет був ефективним та належним чином виконувався, уряд України має забезпечити транспортування газу європейським споживачам у відповідності до умов контракту між "Нафтогазом" та "Газпромом". Крім того, український уряд має забезпечити достатнє фінансування "Нафтогазу" для закупівлі газу. Ефективне рішення також має включати зобов'язання Єврокомісії надавати Україні необхідну фінансову підтримку для реалізації затверджених домовленостей.

"Невід'ємною частиною угоди має бути зобов'язання російського уряду не відміняти своє рішення щодо надання знижки на газ за рахунок перегляду мита до кінця першого кварталу 2016 року", - наголошують у "Нафтогазі".

Як повідомлялося раніше, у російському газовому монополісті "Газпром" заявили, що не застосовуватимуть умову "бери або плати" при постачанні газу в Україну в період із 1 жовтня 2015 року до 31 березня 2016 року.

10 серпня Демчишин заявив, що Україна, яка більш ніж місяць не імпортує газ з Російської Федерації, підпише новий договір з "Газпромом" для проходження опалювального сезону. За словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, тристоронню угоду про постачання російського газу в Україну у форматі Україна - ЄС - Росія в період опалювального сезону 2015-2016 років має бути підписано у вересні-жовтні поточного року. При цьому в "Газпромі" заявили, що не плануютьзакачувати газ в підземні газові сховища України, а за час, що залишився до опалювального сезону, в них потрібно закачати 3,2 млрд кубометрів.

Своєю чергою єврокомісар з енергетики Мігель Аріас Каньєте вважає, що Україні до зими необхідно заповнити газосховища до 19 мільярдів кубометрів, зараз в них близько 13,5 млрд кубометрів.

1 липня Україна призупинила імпорт газу з РФ. При цьому країна розраховує в жовтні отримати кошти від міжнародних фінансових організацій на закупівлю природного газу для закачування в підземні сховища в обсязі, який необхідний для нормального проходження наступного опалювального сезону.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: зимовий пакет, Умови, Нафтогаз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ