Ср, 2024-04-24, 15:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 2 » У "Нашій Україні" кажуть, що уряд забиратиме квартири за несплату комунальних послуг
15:13
У "Нашій Україні" кажуть, що уряд забиратиме квартири за несплату комунальних послуг
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Уряд і коаліція відкрили можливість для того, щоб викидати на вулицю малозабезпечених громадян, які через постійні невиплати зарплат мають борги по квартплаті. "Саме такі санкції передбачені у підправленому "регіоналами" Цивільному кодексі, який відтепер дозволяє в разі несвоєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та несплати пені вилучати житло громадян", - йдеться в повідомленні прес-служби партії "Наша Україна".

В "Нашій Україні" зазначають, що на додачу до цього уряд подав законопроект, яким пропонується з 1 січня 2011 року скасувати тимчасову заборону на стягнення з громадян пені за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

"Таким чином, збільшуючи борги перед своїми громадянами, український уряд збирається посилити відповідальність тих-таки громадян за урядові борги", - йдеться в повідомленні.

"Наша Україна" переконана, що відповідальність - як політичну, так і кримінальну - за зростання боргів за житлово-комунальні послуги та із соціальних виплат, зарплат і пенсій повинна нести чинна влада.

"І першим кроком до відлучення бездарної команди Януковича від влади стануть місцеві вибори, на яких громадяни дадуть свою негативну оцінку діяльності Партії регіонів та її сателітів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося раніше, депутат від БЮТ Наталія Королевська не відкидає відбирання квартир у населення у разі запровадження пені за невчасну сплату за компослуги. Про це вона заявила, коментуючи ініціативу уряду відновити нарахування пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг (законопроект №7013).

За її словами, введення пені для неплатників за послуги ЖКГ не матиме якогось серйозного економічного ефекту і є антисоціальним кроком.

"Сьогодні, на тлі майбутнього осіннього подорожчання продуктів харчування, підвищення тарифів і високого рівня прихованого безробіття, введення пені призведе лише до масового переходу українців за межу бідності", - зазначила Королевська.

"У разі появи значної заборгованості у населення перед комунальниками можуть з`явитися охочі заробити на боргах. Не виключаю, що можуть з`явитися схеми для перерозподілу ринку житла. Цього допустити не можна", - переконана Королевська.

На думку депутата, доти, доки не буде проведено реформу житлово-комунального господарства, яка дозволить підвищити якість послуг, що надаються комунальниками, доки на практиці в цій сфері не запрацює механізм державно-приватного партнерства, говорити про якісь штрафні санкції щодо людей цинічно.

Як відомо, у Кабміні підготовлений законопроект щодо повернення пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг. Про це заявив міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.

"Підготовлено законопроект щодо повернення пені за прострочення оплати житлокомпослуг, яку Верховна Рада заборонила стягувати в 1996 році у зв'язку з масовими затримками виплати зарплат і пенсій", - сказав він.

"Думаю, що з 1 січня 2011 пеня повернеться", - додав міністр.

"Що стосується боргів за минулі роки, то є борги безнадійні, які становлять до 15% всіх боргів - 1,2 мільярда гривень", - заявив Хіврич.

За його словами, "перш за все, це квартплата за покинуті квартири в Донецькій, Луганській областях, де закрили шахти, люди закрили квартири й поїхали назавжди або на заробітки".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 958 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ