Сб, 2024-04-27, 01:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 2 » У Пакистані кількість жертв повені стрімко збільшується
09:14
У Пакистані кількість жертв повені стрімко збільшується
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


За останніми офіційними даними уряду Пакистану, в країні через зливи і повені загинули близько 1400 людей, більше півтора мільйона людей постраждали або лишилися без притулку, передає китайське агентство Сіньхуа.
30 липня уряд країни оголосив про запровадження в районах стихійних лих режиму надзвичайної ситуації, канікули співробітників урядових співробітників вже скасовані, вони активно ведуть роботу по ліквідації наслідків стихії.

Зараз у районах стихійних лих погодні умови вже покращали. Проте влада Пакистану заявляє, що найближчим часом список жертв руйнівних повеней може зрости, передає РБК. Причина в тому, що завали в труднодоступних районах ще не розібрані, доступ рятувальників туди обмежений.

У широкомасштабній рятувальній операції задіяні всі сили місцевих рятувальників, а також привернуті підрозділи армії і поліції. У ті райони, куди рятувальники не можуть пробратися, людям з вертольотів скидаються запаси продовольства і медикаментів.

Очевидці повідомляють, що рятувальні служби Пакистану не мають достатнього устаткування для порятунку людей. Човнів не вистачає, а польоти рятувальних вертольотів затруднені через складні погодні умови. Усі ці чинники також сприяють зростанню кількості жертв.

Річки, що вийшли з берегів, буквально змили декілька сіл. Відомо, що десятки людей потонули, багато хто загинув під уламками будинків або від ураження електричним струмом.

Через зруйновані лінії електропередач поки немає доступу до інформації про постраждалих в деяких районах. Багато міст, зокрема, трьохмільйонний Пешавар, виявилися відрізані від цивілізації.

Паралізовані лінії комунікацій, дорогі і траси розмиті, сотні автомобілів застрягли на вулицях Пакистану і Ісламабаду. Дощі практично знищили велику частину посівів на південно-західній території в районі провінції Пенджаб.

Через повені у пакистанській провінції Сінд під загрозою руйнування перебуває один з якнайдавніших у світі пам'ятників культурно-історичної спадщини - розвалини стародавнього міста Мохенджо-Даро. Відновлений в результаті копіткої роботи археологів Мохенджо-Даро, що виник у 2600 році до н.е., є одним з перших міст в історії Південної Азії. З метою збереження цього стародавнього пам'ятника влада провінції ухвалила рішення обнести його захисними земляними насипами.

Повені вже досягли території Афганістану. Внаслідок цього у північно-східному районі країни загинули 64 людини, 61 отримали поранення.

Зливовий паводок, викликаний мусоном, що бушує в регіоні, змив декілька поселень, сотні людей лишилися без притулку.Влада Афганістану у співпраці з військами НАТО намагаються допомогти пострадавшим. Ситуацію ускладнює той факт, що істотна частина руйнувань припала на провінцію Кунар, де проходять бої між військами НАТО і талібами.

Синоптики прогнозують, що в найближчими днями дощі не утихнуть.

Пакистану виділили допомогу

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун повідомив, що Організація виділить з Фонду екстреної допомоги 10 млн доларів для жителів Пакистану, який потерпає від щонайпотужнішої повені. Ці кошти будуть направлені "на додаток до вже наданої Об'єднаними Націями допомоги», указується в нім.

"Генсек ООН глибоко засмучений загибеллю людей і руйнуваннями, які стали результатом сильного за останніх 80 років повені в Пакистані, що торкнулася більше 1 млн чоловік", наголошується в заяві.

Також допомогу направили Єврокомісія і уряд КНР. Єврокомісія виділила 30 млн євро, китайський уряд направив 1,5 мільйона доларів.

Китай цього року також страждає від масштабних повеней. Тільки за останні два тижні липня від проливних дощів і повеней в КНР загинули більше 300 чоловік, ще стільки ж вважаються зниклими без вісти. Економічний збиток перевищив 52,66 мільярда юанів (7,7 мільярда доларів).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1043 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ