Пт, 2024-04-19, 05:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Жовтень » 7 » У Польщі прокоментували результати Празького саміту - повна ізоляція росії
12:18
У Польщі прокоментували результати Празького саміту - повна ізоляція росії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Зустріч Європейської політичної спільноти (ЄПС) у складі 44 країн 6 жовтня у Празі підтвердила, що росія перебуває у повній ізоляції.

Про це під час пресконференції у Празі після завершення саміту ЄПС заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє ЗМІ.

«Цей саміт підтвердив, що росія перебуває у повній ізоляції і не лише з боку країн ЄС, але також інших країн, зокрема й тих, які безпосередньо межують з росією. Усі вони засуджують російську агресію», - підкреслив Моравецький.

Глава польського уряду підкреслив: усі європейські лідери погоджуються з тим, що, насамперед, агресія росії проти України, а також помилки в енергетичній політиці спричинили інфляцію.

"Цей російський газ був як наркотик: наркодилер теж продає свою продукцію дешево або віддає безкоштовно, щоб зробити залежними своїх майбутніх жертв. І так діяла москва останні кільканадцять років", - сказав глава польського уряду.

На його думку, деякі країни Західної Європи були значною мірою «оплутані павутиною москви». Він зазначив, що «через наївність, власну дурість, чи, можливо, свідоме обслуговування інтересів росії», дехто дав себе втягнути до цієї катастрофічної енергетичної, газової політики.

Моравецький зазначив, що російський газ став «прокляттям для Європи», відтак під час зустрічі у форматі ЄПС була мова про те, щоб цей російський газ для Європи залишився в минулому. Він підкреслив, що це не лише санкції, але і крок до формування світу без російської агресії і залежності від російських енергоносіїв.

Моравецький констатував, що у справі росії усі говорять одним голосом.

"Для росії газопроводи, а також дула танків є інструментами агресії, інструментами домінування та інструментами імперіалізму", - зазначив прем'єр РП.

Відтак, Європа сьогодні повинна чинити опір усьому, що зараз відбувається за східним кордоном, і тому, до чого призвела неправильна енергетична політика, неправильна німецько-російська політика у сфері поставок газу.

Під час саміту ЄПС Моравецький провів окремі переговори у Празі з прем’єрами Великої Британії та Норвегії Ліз Трасс і Йонасом Гар Стьоре, а також президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

У травні президент Франції Емманюель Макрон заявив, що процес вступу України до ЄС після отримання статусу кандидата може тривати роками або навіть десятиліттями.

З огляду на ситуацію, він запропонував створити нову організацію для демократичних європейських країн, які не є членами ЄС, під назвою «європейська політична спільнота». Її завдання – дозволити демократичним європейським країнам, що дотримуються ключових принципів ЄС, отримати нові можливості співпраці.

Ініціативу вже підтримала Албанія.

Згодом Емманюель Макрон провів телефонні переговори з лідерами кількох європейських держав щодо створення спільноти.

В МЗС Франції заявили, що ініціатива Макрона щодо створення європейської політичної спільноти, не є замінником членства в ЄС.

В МЗС України зазначили, що європейська політична спільнота не стане альтернативою членства в ЄС для України, а буде ще одним кроком на шляху її євроінтеграції.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав президента Франції Еммануеля Макрона у прагненні створити нову «європейську політичну спільноту».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 276 | Додав: adminA | Теги: результати Празького саміту, Польща, ізоляція рф
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ