Сб, 2024-04-27, 04:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 26 » У промосковського кандидата визнали поразку, президентом Придністров'я став екс-спікер
12:08
У промосковського кандидата визнали поразку, президентом Придністров'я став екс-спікер
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

ЦВК Придністров'я в понеділок, 26 грудня, офіційно оголосла про обрання колишнього спікера парламенту, лідера руху "Відродження" Євгена Шевчука президентом Придністровської Молдавської республіки, повідомляє РИА "Новости" посилаючись на придністровську ЦВК.

Центрвиборчком Придністров'я озвучив у понеділок підсумки другого туру виборів президента невизнаної республіки, що відбувся 25 грудня.

Згідно з ними, перемогу здобуває колишній спікер придністровського парламенту Євгеній Шевчук, який набрав 73,88% голосів. У нинішнього спікера Анатолія Камінського - 19,67%.

Проти всіх проголосувало 4,45% виборців.

В ході сьогоднішнього засідання Центрвиборчком розглянув скарги від довірених осіб кандидатів і громадян з приводу зафіксованих у день виборів президента порушень.

Розглянувши скарги, комісія дійшла висновку, що зауважені порушення не могли вплинути на результат голосування.

За словами представника передвиборного штабу Камінського, найпевніше, їхній кандидат не стане оскаржувати підсумки виборів. "Були окремі порушення, але вони не могли вплинути на загальний хід голосування та результати виборів. До того ж занадто великий розрив між кандидатами, оскаржувати це не має сенсу", - сказав прес-секретар партії "Оновлення", керованої Камінським, Сергій Мельниченко.

Зазначимо, що підсумки виборів у Придністров'ї, як і передбачали політологи, повторили ситуацію з провалом в Південній Осетії ще одного кандидата від Москви - міністра МНС Анатолія Бібілова. Як відомо, після підрахунку всіх бюлетенів Верховний суд ЮО оголосив про скасування підсумків голосування у зв'язку з порушеннями з боку переможця Алли Джиоєвої, що призвело до багатоденного протистояння опозиціонерки з владою і закінчилося відставкою президента Едуарда Кокойти.

Як буде розвиватися ситуація в Придністров'ї, поки що незрозуміло. Однак джерела в МЗС РФ запевнили газету "КоммерсантЪ" ще до того, як попередні підсумки голосування стали відомі, що Росію влаштує перемога будь-якого кандидата, тому що головною метою Москви було не допустити переобрання чинного президента Ігоря Смирнова. Можна припустити, що програш підтриманого Кремлем Камінського навряд чи стане приводом для загострення, як це сталося в ПО.

Хоча перемогу Шевчука можна було передбачити заздалегідь, позаяк опозиціонер ще в першому турі випередив Камінського аж на 12%, однозначно прогнозувати такий результат ніхто не брався, зазначає газета. Головним чином тому, що незважаючи на те, що обидва кандидати йшли на вибори під проросійськими гаслами, Москва підтримала тільки Камінського, причому підтримка була не тільки політична: напередодні партія "Оновлення" повідомила про досягнення домовленості з російською владою про надання Придністров'ю 300 млн доларів.

Попередні офіційні підсумки другого туру виборів президента Придністров'я Центрвиборчком обіцяє оприлюднити о 10.00 за місцевим часом. Як повідомив РИА "Новости" голова ЦВК невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Петро Денисенко, "комісія не зволікатиме з остаточними офіційними підсумками - вони стануть відомі через три дні".

У штабі Камінського зі здивуванням, але визнали поразку

У штабі Камінського ИТАР-ТАСС підтвердили, що їхній кандидат "з великим відставанням поступається у другому турі виборів Шевчуку". "Розрив між конкурентами значний, що дозволяє нам говорити про поразку в другому турі виборів. Ми посіли почесне друге місце", - пояснив РІА "Новости" представник передвиборного штабу кандидата, прес-секретар партії Камінського "Оновлення" Сергій Мельниченко.

Попередні дані про підсумки другого туру виборів президента невизнаної Придністровської Молдавської республіки викликали здивування у штабі кандидата Анатолія Камінського.

"Ми здивовані, що в населених пунктах, де в першому турі за нас голосували сотні людей, тепер голосують проти нас. Ми не набираємо тих голосів, які у нас були", - заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" Сергій Мельниченко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: президентом Придністров'я став екс-
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ