Чт, 2024-03-28, 15:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 1 » У Раді закликала забезпечити зубами САП та НАБУ Урсула фон дер Ляєн
13:17
У Раді закликала забезпечити зубами САП та НАБУ Урсула фон дер Ляєн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла, що ще доведеться змінити Україні, перш ніж вона опиниться в Євросоюзі.

Україна має пройти ще багато реформ, перш ніж вступити до ЄС, одна з яких – викорінення корупції в країні. Про це під час відеовиступу у Верховній Раді заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, Україна на шляху до ЄС вже досягла значного прогресу, наприклад, створення САП та НАБУ, проте ці організації мають посилитися новими людьми.

"Візьміть боротьбу з корупцією. Ви створили приголомшливу антикорупційну машину. Але зараз цим установам потрібні зуби та потрібні люди на керівних посадах. Найімовірніше, мають бути призначені новий керівник САП та новий директор Національного антикорупційного бюро України", – сказала вона.

Глава Єврокомісії, говорячи про реформу Конституційного суду, нагадала про необхідність ухвалити законодавство про процедури відбору суддів, зменшити надмірний вплив олігархів на економіку, а також ухвалити закон про ЗМІ, який приведе українське законодавство у відповідність до чинних стандартів ЄС.

Також вона зазначила, що реформи завжди вимагають часу і ніхто не очікує, що Україна зробить все швидко, оскільки багато найкращих і розумних зараз воюють на фронті.

"Сьогодні я тут з дуже простим повідомленням. Попереду тривалий шлях, але Європа буде поряд з вами на кожному кроці цього шляху, скільки завгодно – від цих темних днів війни до моменту, коли ви відчините двері, які ведуть до нашого Європейського Союзу", – заявила вона.

Ситуація з НАБУ

12 квітня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник звільнений з посади у зв'язку з закінченням строку повноважень.

42-річний Артем Ситник обіймав посаду голови НАБУ з моменту створення відомства – з квітня 2015 року. За фахом він юрист, колишній слідчий прокуратури.

26 серпня 2020 року Конституційний суд України визнав неконституційним указ президента Петра Порошенка про призначення Артема Ситника директором НАБУ.

Ситуація з САП

Колишній глава САП Назар Холодницький звільнився з посади у серпні 2020 року. Спеціальна антикорупційна прокуратура досі не має керівника.

Через місяць на звинувачення у затягуванні процесу обрання нового керівника Офіс президента України нагадав про скандал дворічної давнини навколо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зазначили, що не варто поспішати з комісією, оскільки той самий Холодницький пройшов жорсткий конкурсний відбір на свою посаду. Тоді Банкова закликала утриматися від надмірних емоцій через призначення представників Ради до комісії з вибору глави САП.

20 січня Комісія з відбору голови САП оголосила про початок відбору кандидатів на зайняття трьох вакантних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі: керівника САП, його заступника та керівника відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Конкурс зупинився, коли у заключний етап відбору вийшли детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 359 | Додав: adminA | Теги: рада, Урсула фон дер Ляєн, САП та НАБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ