Чт, 2024-04-25, 04:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 14 » У Росії проходить єдиний день виборів
16:17
У Росії проходить єдиний день виборів
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


У деяких регіонах вибори вже завершуються. Тим часом, ЦВК публікує проміжні дані щодо явки виборців, повідомляє "эхо Москвы".
Заступник голови ЦВК Леонід Івлєв відзначив, що виборці на цих виборах до регіональних парламентів голосують набагато активніше, ніж на попередніх.

Вибори в регіонах проходять без серйозних подій, повідомили ІТАР-ТАСС у МВС Росії. Сьогодні на всіх виборчих дільницях чергують співробітники міліції, які не тільки забезпечують порядок, але і припиняють випадки незаконної агітації. Ділянки залишаються під посиленим контролем до відправки бюлетенів після голосування. Всі документи будуть перевозитися на спеціально виділеному транспорті у супроводі ДАІ.

Безпека в регіонах сьогодні забезпечують понад 82-х тисяч міліціонерів і військовослужбовців внутрішніх військ.

У єдиний день голосування виборцям, у тому числі, належить визначити склади восьми регіональних парламентів і міських зборів, а також обрати мерів п'яти обласних столиць.

Вибори депутатів регіональних парламентів проходять в республіці Алтай, Хабаровському краї, Ямало-Ненецькому автономному окрузі, Воронезькій, Калузькій, Курганській, Рязанській і Свердловській областях. У всіх регіонах у боротьбі за депутатські мандати беруть участь "Єдина Росія", КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія" - партії, представлені в Держдумі. У виборах до регіональних законодавчих зборів беруть участь і які не пройшли в Думу поточного скликання партії. Так кандидати від партії "Права справа" зареєстровані у Воронезькій і Рязанській областях, нагадує "Інтерфакс", а представники партії "Патріоти Росії" ведуть боротьбу за депутатські місця в Калузькій та Рязанській областей, а також у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Прохідний бар'єр, який повинна подолати партія для проходження в регіональний парламент, встановлюється місцевим законодавством.

У більшості регіонів для потрапляння у збори партії необхідно подолати семивідсотковий бар'єр 14 березня також проходять вибори голів міських адміністрацій п'яти регіональних столиць - Іркутська, Омська, Ростова-на-Дону, Краснодара та Ульяновська. Крім того, в Астрахані, Воронежі, Іваново, Липецьку, Новосибірську, Смоленську, Сочі, Тулі і Ульяновську будуть обрані депутати міських законодавчих органів.

Всього в єдиний день голосування пройде більше 6,2 тисячі виборів різного рівня та місцевих референдумів, участь в яких зможуть взяти близько 32 мільйонів росіян - приблизно третина мають право голосу в РФ. Для виборців з 08:00 по 20:00 за місцевим часом будуть працювати більше восьми тисяч ділянок. Центрвиборчком Росії прогнозує, що явка виборців в середньому становитиме близько 40 відсотків.

Єдиний день голосування проводиться в Росії вже в дев'ятий раз. У серпні 2005 року були прийняті поправки до виборчого законодавства, що передбачають проведення виборів різного рівня в другу неділю березня і другу неділю жовтня. Перший раз єдиний день голосування пройшов в Росії 12 березня 2006 року.

На муніципальних та регіональних виборах в 2009 році у всіх регіонах РФ - як по одномандатних округах, так і за партійними списками - перемогли представники партії "Єдина Росія".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1109 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ