Сб, 2024-04-20, 06:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 27 » У Сирії оголошено війну. Асад прагне перемогти будь-якою ціною
10:48
У Сирії оголошено війну. Асад прагне перемогти будь-якою ціною
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Сирії Башар Асад заявив, що його країна перебуває у стані війни - через 15 місяців після початку повстання проти його режиму. Звертаючись до свого нового кабінету, Асад сказав, що в подібній ситуації "необхідно використати всі способи задля досягнення перемоги".

"Ми перебуваємо в справжнісінькому стані війни у всіх її значеннях, - сказав Асад членам нового сирійського уряду, який вступив на посаду 26 червня. - Коли ми ведемо війну, всі укази, всі сторони, всі сектори повинні прагнути до однієї мети - виграти війну".

Він піддав критиці країни, які закликали його піти зі своєї посади, сказавши, що Захід "бере і ніколи не дає, і це завжди стає очевидним", передає BBC.

"Ми хочемо хороших відносин з усіма країнами, але ми повинні знати, в чому полягають наші інтереси", - додав Башар Асад.

Сирійське державне телебачення повідомляє, що 26 червня новий уряд країни склав присягу в присутності президента Асада. Незважаючи на перестановки в уряді, міністри оборони і внутрішніх справ залишилися на своїх постах.

Одночасно із заявою Асада США висловили думку, що "доведений до відчаю" Асад втрачає владу. За словами представника Білого Дому Джея Карні, "очевидно, що Башар Асад потроху - надто повільно - втрачає контроль над країною".

Тим часом у передмістях сирійської столиці Дамаска тривають запеклі бої між повстанцями та урядовими військами.

За словами свідків, нинішні сутички стали найзначнішим спалахом насильства в цьому регіоні країни за час повстання проти режиму президента Сирії Башара Асада, що спалахнуло більше року тому.

У Сирії вже більш як рік не припиняються антиурядові протести, які переросли в збройну боротьбу опозиції з формуваннями силових структур країни. Повідомлення про нові збройні інциденти і жертви надходять регулярно, незважаючи на те, що з середини квітня, відповідно до плану спецпредставника ООН Кофі Аннана, в країні оголошено перемир'я, але його не дотримуються.

За даними ООН, загальна кількість жертв конфлікту в Сирії перевищила 15 тисяч осіб, близько 230 тисяч стали біженцями. Сирійська влада заявила, що в сутичках з озброєною опозицією загинули більш ніж 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики, а кількість жертв серед мирного населення перевищила 3,2 тисячі осіб.

Західні країни хочуть повалити режим Асада і допомогти миру і демократії запанувати в Сирії, проте Росія і Китай блокують відповідні пориви РБ ООН. Приводом для військового втручання міг стати збитий Сирією турецький військовий літак F-4 "Фантом".

Але Північноатлантичний альянс виступив тільки з різким засудженням дій Дамаска - атакувати Сирію наразі не будуть. А ось прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в країні оголошена підвищена військова готовність. За його словами, якщо сирійські війська вчинять будь-які дії біля кордонів з Туреччиною, це буде вважатися військовою загрозою.

Бої точаться в передмістях Дамаска, режим Асада вдався до артилерійського обстрілу, є жертви

Активісти сирійської опозиції повідомляють, що повстанці продовжують боротися з Республіканською національною гвардією - елітним підрозділом сирійської армії. Перевірити достовірність цих даних не є можливим.

Як передає розташований у Великобританії Сирійський центр захисту прав людини, бої почалися в ніч проти 26 червня, військові дії розгорнулися близько позицій Республіканської гвардії у передмістях Кадсая і Хама приблизно за 8 кілометрів від центру Дамаска.

За словами кореспондентів, сутички поруч з базами Республіканської гвардії - рідкісне явище, і подібні напади свідчать про зростання впевненості сирійських повстанців. Республіканська гвардія на чолі з Махером Асадом, молодшим братом президента Сирії, відповідає за захист Дамаска від нападів повстанців.

Державне телебачення Сирії напередодні підтвердило дані про сутички в передмістях Дамаска, згідно з його даними, вбито "десятки терористів, багато нападників, зокрема іноземних бойовиків, захоплено в полон".

Однак сирійський центр захисту прав людини стверджує, що в ході обстрілу району Кадсая загинули 10 осіб, а всього жертвами боїв у Сирії 26 червня стали 58 осіб, з-поміж них 24 військовослужбовців, 30 мирних жителів і четверо повстанців. Незалежного підтвердження цих відомостей немає.

"Режим вперше використав артилерію в боях, які проходять так близько до центру столиці", - сказав глава центру Рамі Абдель Рахман.

Артилерійському обстрілу піддалося і місто Хомс, звідки Червоний Хрест минулого тижня безуспішно намагався евакуювати мирних жителів. Представники Червоного Хреста заявили, що повертаються в Хомс, щоб відновити ці спроби.

США готові говорити тільки про зміну влади в Сирії

США будуть брати участь у міжнародній конференції з Сирії тільки в тому випадку, якщо на ній буде обговорюватися питання про передачу влади в країні, заявив представник держдепартаменту США.

"Що стосується нас (США), то ключовим питанням для нас є згода учасників на просування вперед, включаючи політичний перехід влади в Сирії. Думаю, що якщо Кофі Аннан (спецпосланник ООН і ЛАД із Сирії) зможе домогтися від пропонованих учасників згоди на такий план політичного переходу, тоді конференція відбудеться. Це те, в чому ми повинні переконатися, перш ніж вирушимо на конференцію. Немає сенсу брати участь просто заради участі", - сказав він на брифінгу, присвяченому майбутньому закордонному турне держсекретаря США Хілларі Клінтон.

Представник відомства зазначив, що, на думку США, "політичний перехід влади необхідний", оскільки "чинний режим у Сирії втратив легітимність, підтримку з боку населення країни, проти якого застосовує насильство", передає "Інтерфакс".

Тому, підкреслив дипломат, "найважливішим є досягнення угоди про необхідність політичної зміни на щось інше".

Він додав при цьому, що "неприйнятним підходом" для США є збереження чинної у Сирії влади, "найважливішим питанням є досягнення чіткої угоди про необхідність політичної зміни влади".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 837 | Додав: admin | Теги: асад, Сирія, Війна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ