Пт, 2024-04-19, 23:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 25 » У Сирії в сутичках за день загинуло 50 осіб. Франція пропонує план
10:35
У Сирії в сутичках за день загинуло 50 осіб. Франція пропонує план
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У сутичках, які відбулися в Сирії в четвер, 24 листопада, було вбито більше 50 осіб. Про це з посиланням на сірійську правозахисну організацію Syrian Observatory for Human Rights, повідомляє Lenta.ru.

Серед загиблих - 23 співробітника сирійських сил безпеки, 15 перебіжчиків й 13 мирних жителів, більшість із яких були вбиті в одній із провінцій у центральній Сирії. 15 перебіжчиків були вбиті в провінції Хомс на заході Сирії - одному із центрів протистоянні правлячому режиму. 5 солдат були вбиті в провінції Хама.

У свою чергу Франція запропонувала створити в Сирії гуманітарні коридори для надання допомоги місцевому населенню, повідомив французький міністр закордонних справ Ален Жюппе. З такою пропозицією він виступив 24 листопада в Парижі.

За словами Жюппе, на той випадок, якщо міжнародному співтовариству не вдасться переконати Сирію створити такі коридори самостійно, можна ввести в країну озброєних спостерігачів, які забезпечать безпеку гуманітарних місій. При цьому міністр виключив військове втручання у внутрішні справи Сирії.

Жюппе додав, що вже розповів про свою ініціативу партнерам по ООН і держсекретареві США Хіларі Клінтон і має намір повідомити Лігу арабських держав. Міністр підкреслив, що без консолідованої думки міжнародного співтовариства гуманітарні коридори в Сирії створюватися не будуть.

Офіційний представник Євросоюзу заявив, що захист мирних жителів в Сирії – надзвичайно важливе завдання. Проте ініціативу Жюппе в Євросоюзі коментувати не стали.

24 листопада ЛАД поставила Сирії ультиматум, зажадавши негайно дозволити своїм спостерігачам приїхати в країну й безперешкодно там працювати. Якщо ця вимога не буде виконано до п'ятниці, 25 листопада, країни-учасниці Ліги грозять ввести проти Дамаска економічні санкції. ЛАД пообіцяла також звернутися до ООН із закликом дозволити розв'язати кризу в Сирії.

Раніше Комітет з прав людини ООН ухвалив резолюцію, яка засуджує сирійський режим за придушення протестного руху, і закликав Дамаск взяти до виконання план Ліги арабських держав щодо припинення насильства.

Попередня спроба схвалити подібну резолюцію Радою Безпеки ООН провалилася після того, як Росія і Китай використали своє право вето. Під час останнього голосування вони воліли утриматися. У свою чергу, посол Сирії в ООН звинуватив європейські країни в тому, що вони оголосили Дамаску "дипломатичну війну".

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав президента Сирії Башара Асада піти у відставку, щоб уникнути подальшого кровопролиття. "На благо вашого народу і вашого регіону ви просто повинні піти", - заявив у телевізійному зверненні Реджеп Ердоган.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Сирія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ