Пт, 2024-04-19, 20:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » У США бракує грошей на пенсії: вже в серпні їх можуть затримати
10:48
У США бракує грошей на пенсії: вже в серпні їх можуть затримати
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама заявив, що пенсії можуть не виплатити вже в серпні, якщо Білий дім і Конгрес не дійдуть згоди про підняття верхньої межі держборгу.

За словами Обами, володарі права на пенсійні виплати, а також, можливо, інваліди й учасники воєн, які одержують допомогу, можуть вже 3 серпня нерахуватися цих коштів. "Я не можу гарантувати, що ці пенсії будуть виплачені 3 серпня, якщо ми не вирішимо питання (про стелю держборгу). У казні може просто не виявитися грошей", - сказав Обама в інтерв'ю для телеканалу CBS, передає РИА "Новости".

- Кредитний рейтинг Ірландії знижено до "сміттєвого", боргова криза непомітно підкрадається до Італії та Іспанії

За підсумками 2011 фінансового року бюджетний дефіцит США, згідно з прогнозами, сягне близько 1,5 трильйона доларів. 16 травня США подолали чергову стелю держборгу, визначену Конгресом минулого року в 14,3 трильйона доларів. Тепер в адміністрації є декілька тижнів, щоб уникнути технічного дефолту, який може статися вже після 2 серпня, якщо Конгрес не проголосує за підвищення рівня обмеження.

Члени Конгресу, переважно республіканці, відмовляються розглядати питання про підвищення стелі, заявляючи про те, що адміністрація мусить представити одночасно і план зниження витрат на держуправління. Білий дім пропонує підвищити верхню межу на 2,4 трильйона доларів. Інтенсивні переговори про стелю держборгу безрезультатно провадяться з кінця травня.

І демократи, і республіканці заявляють про те, що не підвищать ліміту держборгу без ухвалення Білим домом конкретних заходів задля подолання дефіциту федерального бюджету. Демократи, проте, бачать розв'язання проблеми у підвищенні податків, тоді як республіканці вимагають скорочення витрат на держуправління.

Обама пропонує серйозно урізати витрати на оборону і змінити систему соціальних виплат, притому він виступає за підвищення податків для багатших американців. Одним з головних супротивників запропонованих президентом заходів є спікер Палати представників республіканець Джон Бейнер. Зокрема, незадовго до інтерв'ю Обами він заявив, що у жодному випадку не допустить підвищення податків, пише Lenta.ru з посиланням на телеканал CBS.

За останні два роки дефіцит бюджету США становив 2,8 трильйона доларів - більш ніж за всі попередні 10 років. 14 лютого 2011 року Обама передав у Конгрес проект бюджету на 2012 фінансовий рік, в якому планується скоротити держвитрати на 1,1 трильйона протягом десяти років.

Стеля держборгу - унікальне визначення, що існує тільки в США. Вперше американський Конгрес визначив максимальний рівень боргу в 1917 році і відтоді постійно підвищував його. З початку 2000-х років робити це доводилося частіше, і за цей період він піднімався 10 разів.

Якщо більш як 30 років тому розмір держборгу оцінювався в 908 мільярдів доларів, то з початку 1980-х років він почав зростати стрімкими темпами і вже в 1982-му сягнув 1 трильйона доларів, а до 1996 року - 5 трильйонів. Показника в 10 трильйонів держборг досяг у 2008 році, коли через рецесію істотно знизився обсяг стягнених податків, а уряду довелося витрачати великі кошти на соціальні програми і боротьбу з безробіттям.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 842 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ