Чт, 2024-04-25, 18:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 26 » У США остаточно прийняли реформу охорони здоров'я
11:31
У США остаточно прийняли реформу охорони здоров'я
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Конгрес США ухвалив у четвер поправки до закону про охорону здоров'я, завершивши так звану процедуру примирення. Сам закон президент США Барак Обама підписав минулого вівторка, повідомляє РИА "Новости".
У сенаті законопроект з поправками був прийнятий 56 голосами проти 43, палата представників підтримала його 220 голосами проти 207. Поправки стосуються незначного збільшення пільг для пенсіонерів і малозабезпечених сімей.

Нинішнє голосування палати представників могло і не знадобитися - конгресмени схвалили поправки вже в неділю, проте сенатори-республіканці опротестували деякі деталі законопроекту, змусивши колег з палати представників голосувати вдруге. Сама по собі суть поправок ні в кого особливих заперечень не викликала. Вони, наприклад, передбачають збільшення субсидій малозабезпеченим на медичні цілі і знижують рівень оподаткування найдорожчих страхових медичних полісів.

Після завершення процедури "примирення" Обама може констатувати, що виконав одну з головних своїх обіцянок. Деякі положення реформи охорони здоров'я вже набули чинності, передає ИТАР-ТАСС.

У четвер президент здійснював чергову поїздку країною з метою роз'яснення населенню суті реформи, яка вперше в історії наблизила Америку до загального обов'язкового медичного страхування. На погрози опозиції розгорнути боротьбу за законодавче скасування нововведень президент у своєму виступі в штаті Айова відповів: "Хай спробують!"

Суть реформи полягає в тому, щоб забезпечити медичними страховками 31 млн незастрахованих американців. Для втілення програми в життя буде потрібно 10 років і майже 1 трлн доларів.

До Обами спроби реформи охорони здоров'я робилися в США неодноразово, ще з часів президента Теодора Рузвельта (1901-1909 рр.). Проте всі вони були безуспішними. Вважається, що США - єдина з індустріально розвинених держав світу, яка не запровадила у себе комплексної системи медичного забезпечення з охопленням усіх громадян країни.

Кастро привітав проведення медичної реформи в США

Лідер кубинської революції Фідель Кастро привітав реформу охорони здоров'я, яку проводить президент США Барак Обама. Водночас у своїй статті він зазначив, що Куба вже півстоліття тому досягла тих результатів, до яких прагнуть США.

"Ми вважаємо, що реформа у сфері охорони здоров'я... стала значним досягненням його (Обами) уряду", - пише лідер кубинської революції в статті, яку публікують в четвер кубинські ЗМІ.

"Проте насправді незвичайно те, що уряд цієї країни надав медичну допомогу більшості своїх громадян через 234 роки після (прийняття) Декларації незалежності, тоді як Куба домоглася цього для всіх своїх громадян півстоліття тому, всупереч жорстокій, нелюдяній блокаді з боку наймогутнішої держави, яка будь-коли існувала", - зазначає Кастро.

У статті лідер кубинської революції також закликає Обаму не ігнорувати проблему глобальних кліматичних змін. "Визнаючи, що реформа в галузі охорони здоров'я означає успіх для уряду Обами, чинний президент США не може не знати, що кліматичні зміни є загрозою для здоров'я, і, що ще гірше, для самого існування всіх націй світу", - пише Кастро.

"Я розумію відчуття задоволення, з яким він (президент США) говорить про внесок членів Конгресу і адміністрації, що зробили можливим диво реформи охорони здоров'я... Було б набагато гірше, якби ті, хто стояв за тортурами, вбивствами за контрактом і геноцидом, знов би зайняли (позиції) в уряді США", - заявляє він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ