Чт, 2024-03-28, 19:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 17 » У США ще один маніяк погрожував розстрілом дітей
15:15
У США ще один маніяк погрожував розстрілом дітей
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Если стрелять вы любите только в компьютерных играх, тогда обратите внимание, что оригинальный клиент Counter-Strike 1.6 доступен онлайн на сайте a114games.com.

В американському місті Сідар Лейк (штат Індіана) поліція заарештувала чоловіка, який погрожував влаштувати стрілянину в початковій школі.

"Заарештовано 60-річного фон Ай Мейєра, який погрожував розправитися зі своєю дружиною, а також "убити стільки людей, скільки зможе" в місцевій початковій школі", - передає представник поліції штату.

У п'ятницю, 14 грудня, під час обшуку в будинку Мейєра було знайдено 47 одиниць вогнепальної зброї (багато з них є колекційними зразками) та боєприпаси до неї, їхня загальна вартість - понад 100 тисяч доларів.

Поліції також відомо, що чоловік стоїть на обліку як член угруповання байкерів. Мейєру вже висунули звинувачення і віддали під суд. Поліція не пов'язує його погрози з трагедією в Ньютауні (штат Коннектикут), де тієї ж п'ятниці Адам Ланца розстріляв 26 осіб.

Тим часом у тому самому Ньютауні в неділю, 16 грудня, через повідомлення про нібито закладену бомбу було евакуйовано парафіян церкви. Однак поліція не знайшла там вибухового пристрою.

Невідомий зателефонував у поліцію і повідомив, що в римсько-католицькій церкві Святої Рози з Ліми закладена бомба. Церква розташована за 1,6 км від школи, де сталася трагедія. До церкви були стягнуті підрозділи поліції і національної гвардії, чергували карети швидкої допомоги.

"Загрози безпеки немає, але храм буде зачинено до кінця дня", - повідомив представник правоохоронних органів.

Він також додав, що в низці соціальних мереж з'явилися повідомлення з погрозами, які "будуть ретельно розслідувані, а їхніх авторів притягнуть до відповідальності".

У неділю ввечері, о 4 годині за місцевим часом (23.00 за Києвом), президент США Барак Обама приїхав до Ньютауна, щоб зустрітися з родинами загиблих та подякувати тим, хто брав участь у порятунку дітей. Глава держави також відвідав богослужіння в пам'ять про загиблих.

Американці вимагають переглянути закон про зброю

Трагедія в початковій школі в штаті Коннектикут з новою силою підняла у США хвилю дискусій про необхідність ухвалення закону, який обмежував би продаж зброї. У неділю за це висловилися одразу кілька членів Конгресу, а на сайті Білого дому була опублікована відповідна петиція.

Про значення, яке американці надають цьому питанню, свідчить той факт, що всього за три дні петицію підписали 123 тис людей. За чинними в США правилами, для того щоб подібні документи могли бути прийняті до розгляду урядом, необхідно 25 тисяч підписів.

"Завдання даної петиції - примусити адміністрацію президента Барака Обами ухвалити закон, що обмежує доступ до вогнепальної зброї. Закони є єдиним способом зменшити кількість пов'язаних з нею смертей", - йдеться в документі.

Його назвали "колективною вимогою провести міжпартійний діалог, який зрештою має привести до (появи) законодавчого пакета, що регулює доступ громадян до зброї".

Автори петиції закликають Конгрес США "діяти на підставі державного права".

Деякі законодавці у свою чергу в неділю також висловлювалися за запровадження певних заборон. Зокрема, впливова сенатор Даєнн Файнстайн заявила про намір представити в наступному році законопроект, що забороняє продаж збройових "магазинів" і кулеметних стрічок більш ніж з десятьма патронами.

"Це цілком можливо зробити", - вважає вона.

Зі свого боку незалежний сенатор Джозеф Ліберман, що представляє штат Коннектикут, запропонував створити національну комісію, яка зайнялася б вивченням законодавства про право носіння зброї, а також питання про вплив ролі відеоігор і кіно на психіку тих, хто скоює масові вбивства.

Цю ідею підтримав і Річард Дербін, який є "другим номером" демократичної фракції в Сенаті. Він звернув увагу на міцні позиції збройового лобі у Вашингтоні і зазначив, що "нам потрібна підтримка звичайних американців, які об'єдналися б і спокійно подумали, як далеко ми зайшли в даній ситуації".

Обама заявив, що в США недостатньо захищають дітей

Президент Барак Обама визнав, що в США докладається недостатньо зусиль для захисту дітей. Про це голова держави заявив у неділю, 16 грудня, увечері, виступаючи на службі, присвяченій пам'яті загиблих у результаті стрілянини в початковій школі в місті Ньютаун (штат Коннектикут), повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Чи можемо ми сказати, що робимо достатньо для захисту наших дітей. Я думав про це останніми днями. І якщо бути чесним перед собою, то відповідь негативна", - зазначив Обама.

Він пообіцяв найближчим часом зробити кроки, націлені на зниження рівня насильства.

"Ми більше не можемо терпіти. Таким трагедіям треба покласти край. І для цього ми маємо змінитися", - зазначив президент США.

Обама підкреслив, що в наступні тижні використає "всю свою владу для того, щоб залучити всіх співвітчизників до діяльності, спрямованої на запобігання трагедіям", "у нас немає вибору, ми не можемо дозволити, щоб такі речі траплялися постійно".

Президент проголосив імена всіх 20 дітей і шістьох дорослих, які загинули у п'ятницю, 14 грудня, в результаті бійні, влаштованої 20-річним Адамом Лензою.

Зазначимо, що в США, де громадянам дозволено мати вогнепальну зброю, часто трапляються перестрілки в школах і університетах. Так, у березні вчитель іспанської мови в американському штаті Флорида розстріляв з автоматичної гвинтівки директора школи, а потім застрелився сам.

Рік тому сталася перестрілка між співробітниками поліції і озброєним чоловіком на території університетського містечка в американському штаті Вірджинія, загинули не менше двох осіб. Інцидент стався на території Політехнічного університету. Убитими в результаті перестрілки в четвер виявилися співробітник поліції і випадковий перехожий, який перебував на парковці поруч з університетом.

Майже два роки тому озброєний злочинець відкрив стрілянину в одній зі шкіл американського міста Омаха (штат Небраска), поранивши двох осіб. Ніхто з учнів не постраждав - злочинець вистрілив у директора школи та його заступника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1103 | Додав: adminA | Теги: маніяк, розстрілом дітей, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ