Сб, 2024-04-27, 04:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 19 » У Тимошенко сподіваються, що Євросуд швидко розгляне її скарги
09:35
У Тимошенко сподіваються, що Євросуд швидко розгляне її скарги
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Розгляд скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини може відбутися за прискореною процедурою. Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Власенко в ефірі "5 каналу", коментуючи заяву урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської, що розгляд справи в суді може тривати від півроку до п'яти років.

"Я не очікував іншого коментаря від представника держави в Європейському суді з прав людини. До речі, це правильний коментар, якщо говорити про те, що справа буде рухатися в звичайному режимі", - зазначив він.

"У Європейському суді з прав людини є така процедура, яка передбачена 41-м параграфом регламенту, і вона називається: надання якійсь справі статусу справи з прискореним режимом розгляду", - уточнив депутат.

"Ми сподіваємося, що скарзі Тимошенко буде надано такий статус, і цю скаргу буде розглянуто в значно швидшому режимі, ніж той, про який говорила представниця Міністерства юстиції", - заявив Власенко.

"Звичайно, це займе якийсь час, але не роки, як пробують нам нав’язати думку", - додав він.

Власенко підтвердив, що буде залишатися захисником Тимошенко і допомагати їй в ході розгляду "газової справи", поза межами залу Печерського райсуду Києва, навіть після свого відсторонення від справи.

Депутат також назвав такою, що не має підстав, заяву судді Родіона Киреєва про позбавлення Власенка свідоцтва адвоката.

"Щодо свідоцтва, я не буду ніяк відстоювати свої права, бо був у справі не як адвокат... Я був захисником. Іншим фахівцем у галузі права. Я не користувався правами і повноваженнями захисника-адвоката", - зазначив він.

"Тому говорити про те, що за якісь дії мене можна позбавити адвокатського свідоцтва - це приблизно так само, як сказати: Власенко перейшов вулицю на червоне світло, давайте його позбавимо адвокатського свідоцтва", - додав депутат.

"Це абсурд. Це свідчить про рівень знання цією людиною такої книжки, як Кримінально-процесуальний кодекс", - заявив він.

У ПР впевнені, що Тимошенко навмисне затягує розгляд справи

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко навмисне затягує розгляд кримінальної справи в Печерському райсуді Києва. Таку думку озвучила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі "5 каналу".

"Захист робить все, щоб до цього суду не було жодного серйозного ставлення. Щоб це виглядало як фарс, як шоу, як спектакль, як завгодно", - заявила вона.

"Захист, мені здається, взагалі ночами читає Шекспіра "Весь світ театр" і ніхто не читає насправді томи кримінальної справи, кажучи про те, що ось, мовляв, ми не встигаємо. Якщо міняти щотижня адвокатів, як костюми, звісно, захист не встигатиме", - зазначила "регіонал".

Бондаренко уточнила, що в Кримінальному та Кримінально-процесуальному кодексі "не визначено, на жаль, граничну кількість адвокатів, яку ти можеш протягом судового процесу змінювати".

"Ось пані підсудна і забавляється. На цьому тижні у неї один адвокат, наступного буде другий", - зазначила депутат.

"Все це робиться, як мені бачиться, з позиції того, щоб відтягнути вже розгляд справи по суті, щоб кожен новий адвокат ознайомився зі справою, щоб цей процес тягнувся до нескінченності", - заявила вона.

"Цілком очевидно, є якийсь сценарій: дотягнути цей кримінальний процес, наприклад, до виборів, а потім піти в депутати, і сказати, що от у мене депутатська недоторканність. І представити це як подальшу розправу над людиною, яка пройшла в парламент", - уточнила Бондаренко.

У ПР вважають, що не слід було змінювати рішення про пряму телетрансляцію суду

Народний депутат України від Партії регіонів Олена Бондаренко вважає, що рішення про заборону або дозвіл трансляції фото- і відеофіксації судового процесу над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко головуючий суддя Родіон Киреєв повинен був прийняти на початку процесу і не міняти по його ходу.

"Я вважаю, що це абсолютно запізніле рішення - це половинчаста міра. Або треба було спочатку вводити певні правила гри, у тому числі і для журналістів, і дотримуватися їх неухильно. Або вже увесь процес робити до кінця відкритим", - заявила Бондаренко в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва відмовив у відновленні прямої телетрансляції засідань суду у газовій справі щодо Тимошенко.

Власенко: Недопуск до захисту Тимошенко фахівців зі США - примха судді

Народний депутат від БЮТ Сергій Власенко назвав примхою хлопчика, що недочитав Кримінально-процесуальний кодекс, рішення судді Печерського районного суду Києва Родіона Киреєва про недопуск до "газової справи" проти Юлії Тимошенко іноземних фахівців у ролі захисників у зв'язку з тим, що суду не було надано їхнє свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю, перекладене українською мовою.

"А ця незаконна вимога. Відповідно до статті 44 КПК: повноваження захисника у справі, якщо цей захисник - інший фахівець у сфері права, підтверджується дорученням юридичної особи, яку було надано. А усе інше - це примхи цього хлопчика, який не дочитав Кримінально-процесуальний кодекс", - заявив Власенко.

Нагадаємо, суд відмовив Тимошенко в клопотанні про залучення до справи двох захисників, що представляють американську юридичну компанію Covington & Burling LLP і аудиторську фірму BDO.

Зазначимо, що 18 липня Печерський районний суд Києва усунув захисника екс-прем'єра Тимошенко народного депутата Сергія Власенка від судового процесу щодо "газової справи".

Окремою постановою суддя Киреєв вирішив звернутися до регламентного комітету Верховної Ради, оскільки вважає, що Власенко порушує закон про статус народного депутата.

Як повідомлялося, 18 липня на початку судового засідання між головуючим у справі суддею Родіоном Киреєвим і Власенком зав'язалася суперечка через те, що суддя не дав можливості захиснику Тимошенко Миколі Сірому представитися і передати судді договір з Тимошенко про надання їй юридичних послуг. Власенко спробував вказати судді на неправомірність його дій, проте Киреєв підкреслив, що депутат неодноразово порушував порядок у суді, не виконує його розпорядження, і тому суд ставить питання про видалення Власенка із зали суду.

Нагадаємо, на засіданні 15 липня сторона держзвинувачення зачитала обвинувальний висновок у справі стосовно Тимошенко. Сама екс-прем'єр і її захисники на засіданні були відсутні, оскільки суддя Родіон Киреєв на початку засідання видалив із залу Тимошенко за порушення порядку.

Прокурор зачитувала 73 сторінки обвинувального висновку проти Тимошенко більше трьох годин. Були оголошені свідчення Тимошенко, екс-голови НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини, екс-президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Миколи Азарова та інших.

В обвинувальному висновку прокуратура зазначає, що екс-прем'єр підписала "економічно невигідні і неприйнятні" контракти з російською стороною. Крім того, прокурори підкреслюють, що Тимошенко, будучи прем'єром, не мала права одноосібно видавати директиви на підписання "газових контрактів".

За словами обвинувача, дії Тимошенко підпадають під частину 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ