Нд, 2024-05-05, 07:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Грудень » 29 » У Всесвіту є близнюк з антиматерії вважають вчені
00:05
У Всесвіту є близнюк з антиматерії вважають вчені
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Популярною теорією в науковій фантастиці є те, що Всесвіт має дзеркального двійника. Водночас у космології багато фахівців намагаються вивчити концепцію дзеркального Всесвіту. Чергове дослідження продемонструвало, що з його допомогою можна буде вирішити проблеми, які мають пряме відношення до постійної Хаббла.

Паралельний Всесвіт/фото: spacegid.com

Постійна Хаббла є певним значенням, яке демонструє швидкість розширення нашого Всесвіту. Фахівці говорять, що вона може означати приблизно кілька порядкових значень і становить близько 70 км/с на мегапарсек. Звернути увагу варто на те, що раніше експерти вже говорили, що вони можуть виміряти точну швидкість розширення Всесвіту. Водночас встановити точну швидкість не вдається, адже отримані результати постійно розходяться.

Деякі експерти називають подібне проблемою космічного розширення. В одному випадку вимірювання проводилося з урахуванням коливань космічного мікрохвильового фону. Інші ж тривалий час спостерігали за надновими і отримували в результаті зовсім іншу швидкість розширення Всесвіту. Фізики-теоретики проводять численні дослідження для того, щоб встановити, чому так сильно відрізняються точні дані. У зв’язку з цим виникла ідея існування близнюка Всесвіту.

Ще у 90-х роках минулого століття з’явилися перші розмови щодо дзеркального Всесвіту. Тоді таким чином намагалися вирішити ту проблему, що виникла із симетрією матерії-антиматерії. Експерти намагалися отримати відповідь на одне важливе питання. Цілком всі частки, що існують на сьогоднішній день, мають власних антиподів. Тоді куди зникла антиматерія після того, як народився Всесвіт? Після цього вчені припустили, що існує Всесвіт, який виступає повним відображенням нашого Всесвіту, але в ньому абсолютно все складається з антиматерії.

Незважаючи на те, що теорія є загальноприйнятою, співробітники університету штату Нью-Мексико, що в США, пропонують кілька варіантів того, як вирішити проблему постійної Хаббла. Вони впевнені в тому, що якщо правильно налаштувати космологічну модель, яка повністю відповідатиме тому темпу розширення Всесвіту, що спостерігається на сьогоднішній день, то таким чином виникне певна симетрія. За рахунок отриманої симетрії з’явиться можливість упорядкувати ті значення швидкості розширення, які отримують експерти. Вони зможуть нарешті погодитися між собою.

Вчені припустили, що на Всесвіт може впливати дзеркальний Всесвіт шляхом слабкого гравітаційного тяжіння. Звичайно, це може виступати як доказ існування двійника, але не дозволяє повністю вирішити проблему з космічною постійною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 380 | Додав: admin | Теги: Близнюк, Всесвіт, антиматерія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ