Чт, 2024-04-25, 15:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 15 » Убивство Щербаня нібито замовив Лазаренко, а Тимошенко платила. ВІДЕО
11:06
Убивство Щербаня нібито замовив Лазаренко, а Тимошенко платила. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Щоб отримати контроль над Донецьким регіоном, Павло Лазаренко замовив вбивство Євгена Щербаня у 1996 році, а оплатили його соратник Лазаренка Петро Кириченко та Юлія Тимошенко, написав на своїй сторінці у Facebook екс-майор Управління державної охорони України Микола Мельниченко.

"Замовником вбивства Щербаня називається Лазаренко, одним з мотивів - отримання контролю над Донецьким регіоном. Організатором виступає Кушнір, а оплату за виконання проводять Кириченко і Тимошенко", - йдеться у тексті свідчень екс-майора, які він дав українській Генпрокуратурі через Міністерство юстиції США.

У повідомленні екс-майора підкреслюється, що Мельниченкові стало відомо про обставини розслідування вбивства з розмов, які він чув у кабінеті президента України Леоніда Кучми. "Про обставини розслідування даного злочину мені відомо з розмов, які я чув в кабінеті Кучми. Розмови відбувалися між Кучмою і генеральним прокурором України Потебеньком, Кучмою і Обіходом та іншими. У мене є запис цих розмов", - заявив він.

Мельниченко також підкреслив, що на аудіозаписах, на його думку, чітко вказано, як учасники розмови обговорюють докази провини Лазаренка в скоєнні вбивства Щербаня. "Зазначене (вбивство) обговорювалося також з іншими особами. Зокрема, на той час заступником Генерального прокурора України Обіходом (екс-заступник генерального прокурора України)", - заявив екс-майор держохорони.

Він також заявив, що готовий, в разі необхідності, надати всі записи, що є в його розпорядженні, для проведення чесного та справедливого розслідування всіх злочинів, які обговорювалися в кабінеті колишнього президента України Кучми.

Нагадаємо, народного депутата Євгена Щербаня було вбито 3 листопада 1996 року, коли він зійшов із трапу літака. Кілери Вадим Болотських і Геннадій Зангеліді проникли на територію Донецького аеропорту, переодягнувшись у форму персоналу. Болотських зробив перший постріл - в потилицю депутату, коли той стояв біля автомобіля. Слідом за цим безладну стрілянину з автомата відкрив Зангеліді, смертельно поранивши дружину Євгена Щербаня - Надію Нікітіну та 2 працівників аеропорту. Руслан Щербань, який був разом з батьком, дивом залишився живий.

Зазначимо, що замгенпрокурора Ренат Кузьмін не раз заявляв про те, що у ГПУ є підтвердження того, що вбивство Щербаня замовила Юлія Тимошенко. У той же час, генеральний прокурор Віктор Пшонка наголошував, що Тимошенко проходить у справі про вбивство Щербаня в якості свідка.

5 квітня 2012 Генпрокуратура відновила розслідування кримінальної справи за фактом вбивства Щербаня. Приводом послужила заява сина народного депутата Руслана Щербаня і документи, які він передав слідству. Тимошенко та Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Чоловік Тимошенко пропонував Мельниченкові сфальсифікувати записи і звинуватити Януковича у вбивстві Щербаня

Чоловік екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Олександр звернувся до екс-майора Управління держохорони України Миколи Мельниченка з пропозицією сфальсифікувати дані записів стосовно інформації про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році і звинуватити в ньому президента України Віктора Януковича, заявив Мельниченко.

"12 липня 2012 року до мене звернулася сім'я Тимошенко в особі Олександра Тимошенко з пропозицією... Маючи інформацію про можливості моїх свідчень в Америці на запит Генеральної прокуратури України, Олександр Тимошенко запропонував мені надати завідомо неправдиві показання проти президента України Віктора Януковича. Свідчити про те, що нібито саме він є замовником вбивства Щербаня, що у мене нібито є запис цих розмов Януковича з Кучмою. При цьому самі записи необхідно було сфальсифікувати, створити штучно з тих оригінальних зразків їхніх голосів, які в мене є", - повідомив екс-майор держохорони.

Мельниченко зазначив, що чоловік екс-прем'єра зробив йому цю пропозицію в Празі (Чехія) в офісі громадської організації "Українська європейська перспектива". "Там я познайомився з Василем Данилівим (бізнесмен, соратник екс-міністра економіки Богдана Данилишина) і дізнався, що офіс належить йому. Згодом, з інших джерел інформації, мені стало відомо, що Данилів заарештований в Україні за підозрою в організації замаху на віце-президента "Родовід-банку" Сергія Дядечка", - зазначив екс-майор.

Мельниченко заявив, що врахувавши всю доступну йому інформацію він прийняв рішення відмовитися від пропозиції Тимошенка й оприлюднити правдиві свідчення. "Склавши докупи всі відомі мені факти злочинної діяльності кампанії Лазаренко-Тимошенко і їхнього кримінального оточення, я прийняв рішення відмовитися від пропозиції Тимошенка і дати правдиві показання і зробити цю заяву", - заявив екс-майор.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: abel | Теги: Лазаренко, Тимошенко, убивство щербаня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ