Пт, 2024-04-26, 01:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » Учасники акції протесту на Європейській площі продовжать її у День Соборності
18:43
Учасники акції протесту на Європейській площі продовжать її у День Соборності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/



"Після скасування конституційної реформи 2004 року президент та Верховна Рада набули повноважень, які не були делеговані їм народом України, який є єдиним джерелом влади. Відмовляючись від негайного проведення виборів та забороняючи проведення референдуму щодо припинення своїх повноважень, режим фактично узурпував владу в країні та протиставляє себе громадянам. Проводячи бездарну та відверто антидержавну політику, олігархічні клани заганяють Україну у прірву, з якої ми ніколи не вийдемо. Ця політика має на меті перетворити громадян України на рабів та жебраків", - йдеться у маніфесті.

Як зазначається у заяві, за 9,5 місяця президентства Віктора Януковича ним не було виконано жодної передвиборчої обіцянки, передає УНІАН.

"Ми не побачили податкових канікул на 5 років, гідних пенсій, зниження цін і тарифів, доступного житла, ліквідації пільг високопосадовцям або турботи про кожну людину. Замість цього влада "накачувала м’язи" і намагалася залякати власний народ, розтоптати нашу волю і гідність. Вони пробували збудувати авторитарно-корупційну "стабільність", яка б тривала до кінця їхнього віку. Але їм це не вдалося! Своїм виступом ми довели, що ми сильніші за них. Наша сила в єдності. Коли на вулиці виходять сотні тисяч – влада відступає. Проте на поступки вони йдуть тільки тому, що бояться. Бояться народного гніву, якого не уникнути", - заявляють автори маніфесту.

На думку авторів звернення, "справжнє обличчя Янукович показав", коли у п'ятницю, 3 грудня, було демонтовано наметове містечко учасників акції проти Податкового кодексу.

"Це довело, що з цим режимом неможливо домовитися. Влада оголосила нам війну. Ми приймаємо виклик. І ми переможемо. Нашою повною і безумовною перемогою буде проведення чесних та несфальшованих виборів президента і Верховної Ради, на яких український народ дасть оцінку діям Януковича та його команди. Для цього ми обіцяємо об’єднати всі наші сили і не сходити з цього шляху до перемоги! Ми закликаємо усіх громадян об’єднатися заради захисту своїх законних прав та свобод, заради щастя і добробуту наших родин, заради кращого майбутнього для наших дітей. Це наша земля, це наша Батьківщина. Ми нікому її не віддамо і не дозволимо поставити український народ на коліна", - йдеться у маніфесті.

Учасники сьогоднішньої акції протесту мають намір у день Соборності України, 22 січня 2011 року, зібратися на Майдані Незалежності у Києві.

Зазначимо, що сьогодні у Києві на Європейській площі проходив мітинг опозиції з вимогою відставки уряду та проведення референдуму щодо дострокових виборів до Верховної Ради. У мітингу брали участь близько тисячі осіб під прапорами ВО "Свобода", партії "Батьківщина", Європейської партії.

На мітингу були присутні близько 100 працівників правоохоронних органів. Майже 300 осіб, серед яких парламентарі, намагалися встановити сцену. Врешті на сходинках, що ведуть до "Українського дому", було встановлено імпровізовану сцену, з якої перед присутніми виступали представники політичних сил, що брали участь в акції. Учасники акції тримали партійну символіку.

Пізніше київська міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємців на акції протесту проти Податкового кодексу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1058 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ