Чт, 2024-04-18, 09:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 28 » УЄФА погрожує відібрати в України Євро-2012
16:04
УЄФА погрожує відібрати в України Євро-2012
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Сьогодні вранці, 28 січня, відбулося засідання Виконкому УЄФА, на якому було розглянуто питання щодо листа ФІФА у Федерацію футболу України (ФФУ) від 24 січня, де йдеться про втручання представників органів влади у діяльність національної асоціації. Виконавчий комітет УЄФА підтримав позицію ФІФА, яка повністю відповідає положенням статті 7 Статуту УЄФА.

УЄФА, слідом за ФІФА, направив лист у ФФУ з вимогою прийняти "необхідні конкретні заходи та надати відповідне підтвердження, що даний процес припинено".

Виконавчий комітет УЄФА одноголосно вирішив, що у випадку призупинення членства ФФУ у складі ФІФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україну стане недоцільним.

Як превентивний захід УЄФА вирішив визначити збірну України в групу з шести, а не п'яти команд при жеребкуванні відбірного циклу чемпіонату Європи-2013 серед молоді у четвер, 3 лютого.

Зроблено це для того, щоб у разі дискваліфікації ФФУ та автоматичного виключення збірної України з турніру в календар матчів внести мінімальні зміни.

Іншими словами, у разі дискваліфікації жоден з українських клубів, як і національна збірна, не зможуть брати участі в турнірах під егідою УЄФА, а це: Ліга чемпіонів, Ліга Європи і чемпіонати Європи (всіх вікових категорій).

Нагадаємо, вся ця ситуація виникла після того, як 15 грудня Конгрес ФФУ був зірваний через вимогу відставки президента організації Григорія Суркіса. Так як на порядку денному таке питання не стояло, збори було припинено. Після цього віце-президент ФФУ Сергій Стороженко написав у ФІФА лист, де повідомив про вимогу 38 колективних членів Федерації футболу України скликати позачергову генеральну асамблею з головним питанням порядку денного про недовіру Президенту ФФУ.

У листі у відповідь ФІФА повідомила, що "отримала очевидні докази того, що деякі з цих членів ухвалили рішення вимагати скликання такої позачергової генеральної асамблеї внаслідок того, що на їх делегатів було здійснено сильний тиск з боку урядових представників" та інших осіб, що не мають відношення до ФФУ.

Крім того, "деякі засідання членів були проведені не відповідно до правил і регламентних документів ФФУ". У ФІФА також нагадали, як 15 грудня 2010 вони стали "свідком спроби порушення статуту ФФУ, зміни порядку денного конгресу і включення питання про відставку діючого керівництва ФФУ, вчиненої процедурно незаконним способом" і, що організація зібрала матеріали, "які документують втручання представників державної влади в діяльність членів ФФУ".

Виходячи з цього, ФІФА заявила, що не визнає ніякого іншого керівництва, яке з'явилося б в результаті процесу, спотвореного втручанням.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1149 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ