Ср, 2024-04-24, 09:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 26 » УГКЦ радіє, що влада молиться за Україну, але шкодує, що тільки з УПЦ МП
13:50
УГКЦ радіє, що влада молиться за Україну, але шкодує, що тільки з УПЦ МП
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська греко-католицька церква висловлює жаль з приводу того, що "влада за Україну молиться без представників великої частини українців". Так предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук прокоментував те, що в молитві за Україну і український народ з нагоди закінчення 2011 року брали участь лише представники Української православної церкви Московського патріархату, передає УНІАН.

"Ми тішимося, - каже глава УГКЦ, - що влада молиться, що звертається за допомогою до Господа Бога. Проте нам дуже шкода, що представники влади не захотіли молитися з представниками усіх церков, які входять у Всеукраїнську раду Церков і релігійних організацій", - зазначив блаженніший Святослав.

Та, незважаючи на це, за словами глави УГКЦ, греко-католики у кожній церкві "молитимуться і дякуватимуть Господу Богу за прожитий рік, випрошуватимуть усіх ласк і благодатей, необхідних нашому народу і нашій державі у новому році".

Нагадаємо, 23 грудня митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (УПЦ МП) у присутності президента Віктора Януковича та інших представників керівництва держави відправив подячний молебень з нагоди закінчення 2011 року. Представників інших церков на молебні не було.

Зазначимо, у президента запевняють, що українська влада однаково ставиться до всіх церков у державі. Проте УГКЦ заявляє, що Янукович віддає перевагу УПЦ МП, а в православній церкві Київського патріархату бачать наміри влади ліквідувати їх.

Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел відомий такими заявами як "Львів - це наша Чечня", "СРСР - наша спільна батьківщина". Автор порталу "Релігія в Україні" Володимир Мельник наводив свого часу слова Агафангела, розміщені на одному з ресурсів: "Ті, хто не прийде на виборчі дільниці, сказав він з амвона, - і не проголосує за Віктора Януковича, повинен буде покаятися в цьому..."

Не менш відоме також реагування керівництва Одеської єпархії УПЦ МП на публікацію "Ритуальні гонорари Одеських храмів", підписану трьома журналістками газети "Сегодня". Спершу Митрополит Агафангел публічно вимагав від журналісток вибачитися за статтю, потім на офіційному сайті Одеської єпархії, головним редактором якого є сам Агафангел, з'явилося повідомлення із вказівкою духовенству молитися про "надоумлення журналісток хворобами": "Відтепер у Свято-Успенському, Свято-Пантелеймонівському, Свято-Іллінському і Свято-Іверському чоловічих монастирях будуть молитися про те, щоб Господь напоумив скорботами і хворобами озлоблених, збожеволілих наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко і Лілію Фещенко".

Крім того, на сайті Одеської єпархії була розміщена заборона згаданим журналісткам - "єретикам, розкольникам, іновірцям і безбожникам… Князь, Годовенко і Фещенко" - "запалювати свічки і здійснювати будь-які молитовні дії у православному храмі".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: УГКЦ, Святослав Шевчук
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ