Пт, 2024-04-19, 17:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 10 » Угода про реформи Євросоюзу може бути підписана в лютому - Кемерон
21:19
Угода про реформи Євросоюзу може бути підписана в лютому - Кемерон
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що вихід зі складу Євросоюзу "не є правильним рішенням для Британії". Як розповів в інтерв'ю ВВС прем'єр-міністр, в лютому цього року на черговому саміті ЄС він сподівається домогтися підписання угоди про реформування Євросоюзу.

Референдум про подальше членство Великобританії в Євросоюзі влада обіцяла провести до кінця 2017 року, однак, за словами Девіда Кемерона, він може бути проведений вже в цьому році - в тому разі, якщо угода про реформи альянсу буде підписана в наступному місяці.

При цьому, якщо ж зусилля уряду з просування реформ виявляться марними, і більшість британців в ході референдуму проголосує за вихід країни з ЄС, Девід Кемерон не стане подавати у відставку.

Пропозиції британського прем'єра про реформування Євросоюзу стосуються чотирьох ключових пунктів: управління економікою, конкуренції, імміграції та суверенітету.

Так, Девід Кемерон вимагає визнати, що євро не є єдиною валютою Євросоюзу, щоб країни, що не входять в єврозону, не були ущемлені у своїх економічних інтересах.

Великобританія також хотіла б отримати від Брюсселя гарантії, що їй не доведеться брати участь у програмах фінансової допомоги країнам єврозони.

Крім цього, Девід Кемерон закликає "зменшити тягар надмірного регулювання" європейської економіки і обмежити подальше розширення єдиного ринку.

Британський прем'єр виступає за посилення політики у сфері надання мігрантам соціальних допомог.

На думку Девіда Кемерона, Великобританія не потребує подальшої політичної інтеграції і "в більш тісному союзі з іншими країнами ЄС".

Крім того, глава британського уряду вважає, що національні парламенти країн-членів Євросоюзу повинні мати більше влади, щоб мати можливість блокувати на місцях директиви, які приймаються Брюсселем.

Британський уряд наприкінці травня 2015 року вніс до парламенту законопроект про референдум щодо виходу країни з ЄС. Передбачалося, що референдум має відбутися не пізніше ніж 31 грудня 2017 року. У червні депутати парламенту Великої Британії виступили за проведення референдуму, за підсумками якого країна може вийти зі складу Євросоюзу.

Раніше Палата громад відмовилася підтримати умови проведення референдуму, запропоновані прем'єр-міністром країни Девідом Кемероном. Члени нижньої палати не змогли домовитися з приводу періоду, протягом якого не повинна публікуватися інформація, здатна вплинути на голосування. Розбіжності викликали й інші питання.

Згідно з нещодавнім соціологічним опитуванням, вихід з ЄС підтримує 51% громадян Великобританії. В останні роки в країні спостерігається зростання євроскептицизму, зазначають ЗМІ. Зміна громадської думки на більшість прихильників повної незалежності Великобританії багато хто пов'язує з повномасштабною міграційною кризою у Європі. Як показує статистика, неприязнь у британському суспільстві до мігрантів постійно зростає. За останніми даними поліції Великого Лондона, за останній рік кількість злочинів на ґрунті ненависті до мусульман збільшилася на 70%.

У травні після проведення загальних парламентських виборів у країні Девід Кемерон пообіцяв співвітчизникам переглянути членство країни в ЄС у разі відмови Брюсселя від реформування міграційного законодавства і надання можливості Великобританії запровадити заходи з обмеження припливу мігрантів. Утім, загальні квоти для мігрантів були введені Євросоюзом.

Королева Великобританії Єлизавета II 27 травня в тронній промові в парламенті заявила, що референдум з питання виходу країни з ЄС пройде до кінця 2017 року.

Нагадаємо, за даними опитування американського Інституту Геллапа, більшість британців підтримує вихід Великобританії з Євросоюзу.

Зазначимо, що сепаратистські настрої проявляються у Великій Британії не вперше. У вересні минулого року в Шотландії пройшов референдум про відокремлення. За відокремлення Шотландії від Великобританії проголосувало 44,7% (1 мільйон 617 тис. 989 осіб) учасників референдуму, проти - 55,3% (2 млн 1 тис. 926 осіб).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: угода, лютий, реформи Євросоюзу, Кемерон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ