Пт, 2024-04-19, 23:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 20 » Україна і ЄС завершили переговори про створення зони вільної торгівлі
12:50
Україна і ЄС завершили переговори про створення зони вільної торгівлі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Брюсселі офіційно завершилися переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Першому віце-прем'єрові Андрію Клюєву на переговорах з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом вдалося закрити три важливих для України питання, пише "Дело".

Імпортні мита на автомобілі: 45 тис автомобілів з Євросоюзу ввозитимуться до України безмитно; захисні заходи застосовуватимуться після перевищення цього обсягу, або якщо частка європейських авто зросте понад 20% (впродовж 6 років цей показник зросте до 25%). Раніше уповноважений уряду України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький заявляв, що період лібералізації імпортних мит на автомобілі становитиме 10 років.

Експортні мита: вирішено не застосовувати тригери (запровадження додаткового мита щодо товарів, з яких нетарифні заходи можуть бути перетворені в митні збори, у випадку, якщо вартість імпорту перевищить рівень тригера або ціна на цей товар виявиться нижчою).

Ставка на насіння соняшнику залишається без змін (Євросоюз вимагав обнулення мит на український соняшник, хоча українські виробники вказували, що обнулення мита на соняшник - це крах для української масложирової галузі).

Ставка на метал, що експортується в країни Євросоюзу, зменшується на 5% в порівнянні з СОТ.

Енергетика: досягнута домовленість, що Україна не нестиме відповідальність за припинення постачань газу до ЄС (у Європі хотіли, щоб наша країна компенсувала збитки, які понесуть компанії через припинення постачань газу через Україну).

"Ми пройшли наріжний камінь в наших стосунках - ми завершили переговори по зоні вільної торгівлі", - сказав де Гухт в ході заходів в Брюсселі. За словами єврокомісара, відтепер лише "від політичної волі українського керівництва залежить втілення даної домовленості".

Раніше президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Тимошенко.

Слід зазначити, що 26 вересня Рада з питань зовнішньої торговельної політики ЄС підтримала укладання угоди з Україною про зону вільної торгівлі (ЗВТ) якнайшвидше. Про це заявив за підсумками засідання Ради ЄС міністр з економічних справ Польщі Марцин Королець. "Рада підтримала укладання угоди з Україною про всебічну зону вільної торгівлі найпізніше до саміту ЄС-Україна в грудні цього року", - сказав він.

Водночас Європейський Союз погодився надати Україні значну квоту на безмитне ввезення до ЄС аграрної продукції. При цьому з ряду товарних груп квота буде зростати протягом перших 5 років дії режиму вільної торгівлі. Учасники ринку задоволені досягнутими домовленостями, хоча за низкою позицій, наприклад щодо цукру, вони хотіли отримати більшу квоту.

Раніше комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі рекомендував укласти договір про асоціацію між Україною та ЄС (частиною якого є договір про ЗВТ), незважаючи на арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Всі підтримали якнайшвидше завершення переговорів, і я не очікую, що в подальшому хтось із моїх колег по комітету запропонує Європарламенту інший варіант. Я вважаю, що наступний раунд переговорів про ЗВТ, який відбудеться у вересні, стане останнім", - заявив доповідач від комітету Павел Залевський.

Як повідомлялося, Європейська комісія раніше висловлювала готовність підписати угоду про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною не до кінця цього року, а до вересня 2011 року. Про це було заявлено представниками делегації під головуванням екс-президента Польщі, голови Наглядової Ради ЄС Александра Квасневського під час зустрічі з прем’єром Миколою Азаровим.

Раніше Азаров заявляв, що відкриття ринку автоперевезень для України, а також збільшення квот на продаж сільгосппродукції є принциповими питаннями при підготовці угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

При цьому він зазначив, що на сьогодні ринок Європейського Союзу Україні багато в чому цікавий саме для продажу сільськогосподарських товарів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ