Пт, 2024-04-19, 09:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 11 » Україна отримала "коаліцію тушок"
14:46
Україна отримала "коаліцію тушок"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У Верховній Раді створена коаліція під назвою "Стабільність і реформи", до якої увійшли 235 народних депутатів: фракція Партія регіонів, Блок Литвина, Комуністична партія України та окремих народних депутатів від інших фракцій.
Відповідне оголошення на засіданні парламенту в четвер зробив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Відповідно до статті 83 Конституції України та статті 61 Регламенту Верховної Ради оголошую про створення і реєстрацію в апараті Верховної Ради коаліції депутатських фракцій "Стабільність і реформи" у Верховній Раді шостого скликання", - сказав Литвин.

За його словами, ця угода підписана керівниками трьох фракцій - Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина та окремих народних депутатів.

Як сказав голова ВР, до складу коаліції увійшли 235 народних депутатів, "які особистими підписами підтвердили свою згоду стати членами коаліції".

Литвин зазначив, що списки з особистими підписами депутатів, що увійшли до коаліції, додаються до коаліційної угоди.

Після оголошення про створення коаліції спікер узяв перерву на півгодини "для проведення зборів фракцій".

До складу ПР, БЛ і КПУ входить всього 219 депутатів. Хто увійшов до коаліції в приватному порядку, спікер не назвав.

Мартиненко: НУ-НС іде в опозицію до неконституційної коаліції, але не стане філією інших політичних сил

Тим часом фракція "Наша Україна - Народна самооборона", деякі депутати - вихідці з якої увійшли до нової коаліції, офіційно заявляє, що буде в опозиції до неконституційно проголошеної коаліції. Про це ще напередодні голосування за створення більшості сказав голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко на брифінгу у Верховній Раді України.

Як повідомили в прес-службі НУ-НС, він підкреслив, що депутати фракції були готові до консультацій щодо утворення коаліції, намагаючись отримати механізми впливу на формування державної політики. Метою цього було забезпечення курсу України на євроінтеграцію, проведення швидких економічних реформ і виведення держави з кризи. Принциповим було також дотримання ідеологічних принципів фракції "Наша Україна - Народна самооборона" щодо статусу української мови, збереження контролю держави над газотранспортною системою, строку перебування російського Чорноморського флоту на території України, підкреслив Мартиненко.

Крім того, НУ-НС виступає за мораторій на різку зміну державної політики щодо будь-яких питань, які роз'єднують суспільство.

"Але Партія регіонів обрала неконституційний шлях створення коаліції із залученням депутатів на індивідуальній основі. Сумніви в легітимності нової коаліції та уряду замість консолідації суспільства і політикуму призведуть до посилення протистояння", - застеріг Мартиненко.

За його словами, якщо в конституційний спосіб коаліцію сформувати не вдалося, то єдиною легітимною альтернативою тут є перевибори парламенту. Але очевидно, що цього не буде. Саме тому, пояснив Мартиненко, НУ-НС іде в опозицію до неконституційної коаліції.

"Але ми не будемо філією інших політичних сил і не допустимо приватизації ними опозиції в Україні. Наша мета - не реванш окремо взятого політика, а відстоювання розвитку України як європейської держави з європейськими цінностями", - зазначив лідер фракції НУ-НС.

Учора Янукович підписав закон про внесення змін до регламенту Ради. "Треба знайти політичну волю, щоб створити більшість у Верховній Раді, - процитувала прес-служба його звернення до лідерів фракцій. - І українське суспільство, і наші партнери в світі чекають політичної стабільності в нашій державі. Тому я прошу вас визначитися".

Тимошенко, коментуючи підписання Януковичем змін до закону про регламент, заявила, що з цього моменту "гаранта Конституції в Україні немає". "А всьому світу стало ясно, що Конституція і закон з цього часу в Україні нічого не варті. На жаль, сьогодні і коаліція, і уряд будуть формуватися шляхом обману, підкупу, шантажу і зради".

Сьогодні зміни до закону набули чинності. Раніше, незважаючи на успішність переговорів "біло-синіх" з окремими нардепами, Партія регіонів та її прихильники не могли сформувати коаліцію через те, що в чинному регламенті - затвердженому, до речі, здебільшого зусиллями саме Партії регіонів - наголошується, що коаліція - це добровільне об'єднання депутатських фракцій, а не депутатів. А цілі фракції не були готові до консолідації з ПР.

Тому прихильники президента і прагнули внести зміни до закону, що визначає порядок формування коаліції, щоб вилучити з тексту Закону "Про Регламент Верховної Ради" і скасувати так званий імперативний мандат, тобто дозволити всім нардепам - незалежно від позиції їхньої фракції - приєднатися до тієї чи іншої більшості за власним бажанням. А також дозволити позафракційним депутатам брати участь у формуванні коаліції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1131 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ