Сб, 2024-04-20, 04:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 12 » Україна повертатиме борги на власних умовах
15:43
Україна повертатиме борги на власних умовах
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна наполягає на своїх умовах реструктуризації зовнішнього комерційного боргу, величина якого є непідйомною для країни, що опинилася в кризі і веде війну, заявив прем'єр Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Боргове ярмо має бути реструктуризовано на прийнятних умовах", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у п'ятницю, 12 червня.

Прем'єр підкреслив, що самого тільки перенесення термінів виплат боргу недостатньо.

Як повідомлялося, напередодні спеціальний комітет, що представляє комерційних зовнішніх кредиторів України, після серії нових зустрічей з Мінфіном заявив, що готовий далі вести переговори про реструктуризацію боргу країни, але бачить перешкоди в "категоричності міністерства".

"Міністр Наталія Яресько протягом місяця наполягала на ухваленні комітетом узгодженого з Міжнародним валютним фондом (МВФ) рішення. Ми глибоко стурбовані такою позицією міністра, яка не в інтересах України. Ми готові і бажаємо почати переговори в будь-який час", - відповів комітет на останні заяви міністра в пресі.

У свою чергу Яресько перед цим у Вашингтоні заявила, що Україна наполягає на узгоджених з МВФ умовах реструктуризації, які включають як перенесення термінів погашення, так і списання основної суми та зменшення процентних ставок. За її словами, йдеться про списання близько 40% основної суми боргу.

За даними Мінфіну, пропозиція комітету полягає в перекладанні їхніх вимог на рахунки Національного банку України, що неприйнятно, оскільки це припускає використання для сплати за боргами резервів НБУ, що є явним порушенням законодавства України і в цілому суперечить найкращим практикам центральних банків.

Україна очікує рішення МВФ щодо другого траншу програми EFF в липні, - прем'єр

Україна розраховує на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) про виділення другого траншу кредиту розширеного фінансування EFF в липні і повинна ухвалити до цього терміну необхідні законопроекти і виконати всі інші попередні умови, заявив Арсеній Яценюк.

"Очікуємо, що рада директорів буде засідати в липні. І до липня всі попередні умови повинні бути виконані", - сказав він.

Яценюк закликав парламентську коаліцію на наступному пленарному тижні ухвалити закони про підвищення незалежності Національного банку України та про поліпшення фінансового стану "Нафтогазу", які є обов'язковою умовою отримання 1,7 млрд дол. траншу Міжнародного валютного фонду.

"На наступному пленарному тижні будуть розглядатися закони, які покликані далі вести Україну шляхом реформ. Сподіваюся, що парламентська коаліція підтримає ці закони, які є попередніми умовами отримання траншу в 1,7 млрд дол. від Міжнародного валютного фонду", - сказав він.

Раніше, в ході візиту до Вашингтона, Яценюк висловив сподівання, що МВФ на початку липня розгляне наступний транш Україні, а Верховна Рада ухвалить необхідні для позитивного рішення МВФ закони.

Нагадаємо, в Києві з 12 травня працювала місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня - початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийнято рішення про виділення другого траншу за програмою EFF. В даний час дискусії з владою України тривають на рівні експертів для досягнення остаточної домовленості.

Другий транш кредиту від МВФ очікується в розмірі 1,7 млрд дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: Україна повертатиме борги, власних умовах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ