Пт, 2024-03-29, 12:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 24 » Україна прагне стати членом РБ ООН і переймається ядерною безпекою світу
15:52
Україна прагне стати членом РБ ООН і переймається ядерною безпекою світу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Україна закликає інші держави - члени ООН іти її прикладом у справі глобального ядерного роззброєння і нерозповсюдження, заявив Янукович у Нью-Йорку під час дебатів у рамках 65-ї сесії Генассамблеї ООН, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні існує також гостра проблема в конкретних кроках заради зменшення ризиків, пов'язаних з розповсюдженням ядерних матеріалів і технологій. Ми закликаємо інші держави - члени ООН наслідувати наш приклад у справі глобального ядерного роззброєння і нерозповсюдження", - заявив він.

Президент нагадав, що в поточному році Україна оголосила про свій позаблоковий статус, що, за його словами, сприяло значному зниженню напруги в регіоні і створенню навколо України зони стабільності і стратегічної рівноваги.

Крім того, президент нагадав, що в 1994 році Україна першою в світі добровільного відмовилася від третього за потужністю ядерного арсеналу. Янукович також сказав, що у квітні поточного року на Вашингтонському саміті з питань ядерної безпеки Україна зробила наступний крок в цьому напрямі, оголосивши про рішення відмовитися від запасів високозбагаченого урану.

У зв'язку з цим Янукович зазначив, що Україна розраховує також на неухильне виконання зобов'язань міжнародними партнерами щодо гарантій її безпеки. "Перш за все, маю на увазі Будапештський меморандум 1994 року", - пояснив глава української держави.

"Україна наполягає: гарантії безпеки для держав, які відмовилися від своїх ядерних арсеналів, а також для країн, які не входять у жодні військові союзи, мають бути відображені в міжнародному юридично зобов'язальному документі. Це найкращий запобіжник від регіональних ядерних амбіцій", - заявив Янукович.

Україна запропонувала посилити миротворчий потенціал ООН

Україна також рішуче виступає за посилення миротворчого потенціалу Організації Об'єднаних Націй, заявляє президент країни Віктор Янукович. "Організація може більш повно використовувати потенціал наявних регіональних механізмів безпеки задля зміцнення безпеки глобальної", - зазначив він.

При цьому президент зазначив, що Україна ніколи не ділила біди "на свої та чужі". Глава української держави нагадав, що з перших років своєї незалежності Україна бере активну участь у зусиллях ООН з підтримки міжнародного миру і безпеки. "Ми рішуче виступаємо за посилення миротворчого потенціалу ООН", - підкреслив президент.

Янукович також зазначив, що Україна має намір продовжити роботу з удосконалення механізмів правового захисту "Блакитних шоломів".

Крім того, за словами глави української держави, необхідно вибудовувати також механізми реагування на нові або видозмінені виклики міжнародному миру і його безпеці.

Янукович зазначив, що одним з таких викликів є морське піратство і збройні грабежі на морі. При цьому він підкреслив, що в боротьбі з піратством ключову роль має грати ООН. "Україна має намір продовжити активну роботу над зміцненням безпеки міжнародного морського судноплавства та захистом соціальних прав моряків і закликає всіх до співпраці", - зазначив президент.

Віктор Янукович також підтверджує намір України отримати членство в Раді Безпеки ООН. "Користуючись нагодою, маю честь підтвердити намір України отримати членство в Раді Безпеки ООН на термін 2016-2017 років", зазначив Янукович.

Президент підкреслив, що зміни в ООН неможливі без оновлення її стрижня - Ради Безпеки. "Україна готова до обговорення всіх прогресивних концепцій реформування Ради Безпеки. Ми переконані, що запорукою успіху є врахування інтересів всіх недостатньо представлених в цьому органі регіональних груп, зокрема східноєвропейської", зазначив президент.

Президент України також мав зустрічі з головою 65-ї сесії Генасамблеї ООН Йозефом Дайсом і прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером. Під час останньої зустрічі, зокрема, обговорювалися питання підготовки візиту прем'єр-міністра Канади до України, який відбудеться в жовтні цього року.

Президент заявив американцям, що українська і російська мови "не дуже відрізняються"

Імплементація Європейської мовної хартії в Україні стоїть на "порядку денному", наголошує Віктор Янукович. Про це президент України заявив у Нью-Йорку, відповідаючи на запитання членів Атлантичної Ради США, повідомляє прес-служба глави держави.

Янукович, зокрема, зазначив, що демократія відкидає утиски громадян за будь-якими ознаками - мовна ознака тут не виняток, і "сьогодні суспільство це усвідомлює". "Якщо казати, як можуть поруч жити люди, які розмовляють українською і російською мовами, я скажу так: по-перше, вони не дуже відрізняються одна від одної", - заявив президент.

"Тому, незважаючи на те, якою б мовою люди не розмовляли, вони хочуть всі нормально жити", - наголосив він. "Я вважаю, що це питання співіснування є не тільки у нашій державі. Воно існує у багатьох країнах світу. Але в країнах із розвиненою демократією ці питання вже давно вирішено", - додав Янукович.

Він зазначив, що існує Європейська мовна хартія. "Україна є членом Парламентської асамблеї Ради Європи, і виконання цієї Хартії створює умови для співіснування будь-яких народів, які розмовляють будь-якими іншими мовами", - сказав президент.

"В Україні розмовляють не тільки українською і російською мовами. Розмовляють угорською, румунською, болгарською, грецькою, єврейською тощо", - наголосив Янукович. "В Україні живе близько 120 національностей. Україна дуже інтернаціональна держава, і сьогодні мова йде про те, щоб створити рівні умови для проживання в цій країні всіх людей, хто тут живе і має українське громадянство", - пояснив він.

Янукович зазначив, що "розмаїття культур робить Україну ще більш цікавою". "І пригнічення тієї чи іншої культури в сучасному суспільстві неможливе. Ми усвідомлюємо це і врахуємо у державній політиці. Тобто імплементація Європейської мовної хартії в Україні - це питання порядку денного. Зараз ми цим і займаємося", - додав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1127 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ