Чт, 2024-04-25, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 24 » Україна відзначає 19-й рік незалежності
13:54
Україна відзначає 19-й рік незалежності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Влада робить все, щоб Україна стала економічно незалежною, заявив президент Янукович у зверненні до співвітчизників з нагоди Дня незалежності.

"Особливістю сьогоднішнього часу, коли ми переходимо вже в 20-й рік Незалежності, є те, що влада робить все для досягнення Україною економічної незалежності. Тому що справжня незалежність базується саме на цьому фундаменті", - говориться у зверненні, текст якого оприлюднено на офіційному сайті глави держави у вівторок.

"Моя програма реформ - це програма будівництва економічно незалежної Української держави", - підкреслив Янукович.

Президент також завірив, що не дозволить "країні скрутити з демократичного шляху реформ на догоду егоїстичним інтересам деяких безвідповідальних політиків". "Я знаю, що для цього доведеться докласти величезні зусилля і ресурси, щоб досягти справжньої економічної незалежності", - заявив він.

Янукович відзначив, що зараз відбувається робота над реалізацією судової реформи, над скасуванням "драконівської дозвільної системи, яка є магнітом для корупції, яка тисне малий і середній бізнес, відлякує іноземного інвестора".

"Я підтримую і завжди підтримуватиму розвиток сильних і вільних медіа, тому що це - основа демократії", - заявив глава держави.

Янукович завірив, що докладе всіх сил, щоб побудувати насправді незалежну, насправді процвітаючу Україну, в "якій люди можуть жити гідно".

Янукович стверджує, що реформи в країні тільки починаються, поміняють навіть Конституцію

Президент України Віктор Янукович заявив, що робота по проведенню системних реформ в Україні тільки починається.

"Наші перші кроки - це тільки передумова для початку системних реформ. Справжня робота тільки починається", - сказав він в рамках урочистих заходів, присвячених Дню Незалежності України у вівторок в Києві.

Глава держави також підкреслив, що реформи носитимуть системний характер і охоплять всі сфери життя країни. "Їх мета - перетворення України на демократичну, розвинену, соціальну державу", - відзначив він.

"Гуманізація суспільства, модернізація економіки, досягнення європейських стандартів життя - ось три завдання, які ми ставимо перед собою в найближчій перспективі", - підкреслив президент.

Президент України Віктор Янукович завіряє, що докладе всі зусилля для проведення демократичних виборів в місцеві органи влади.

"Я зроблю все, щоб забезпечити вільні, демократичні, прозорі вибори в Україні", - сказав він, виступаючи на Майдані Незалежності у вівторок з нагоди Дня незалежності України.

"Я бачу оновлену Україну як державу із стійкою політичною системою і готовий запропонувати суспільству її формулу. Це сильний президент, у якого є практичні важелі координації, контролю, реалізації ключових питань реформ і стратегічного курсу країни", - заявив він, виступаючи на Майдані Незалежності у вівторок з нагоди Дня незалежності України

Інтеграція з Європою залишається пріоритетним завданням для влади

Президент України Віктор Янукович знов заявляє, що європейська інтеграція є пріоритетним напрямом розвитку країни.

"Євроінтеграція залишається пріоритетним напрямом розвитку України", - заявив президент, виступаючи на Майдані Незалежності у вівторок з нагоди Дня незалежності України.

Янукович виразив упевненість, що саміт Україна-ЄС, який відбудеться восени, стане значним кроком вперед на євроінтеграційному шляху нашої країни.

Президент підкреслив, що високий рівень відносин України з Росією не тільки не заважає євроінтеграції України, але і сприяє їй.

Він також заявив: "Ми підняли на найвищий рівень відносини з США".

Янукович говоритиме з народом, можливо, "затисне язик" Президент попереджає: буде боляче

Президент України Віктор Янукович заявляє про початок широкого діалогу з народом для роз'яснення суті реформ в Україні.

"Впродовж наступних декількох тижнів я почну широкий діалог з народом України, щоб допомогти людям зрозуміти мету нашої роботи, те, які переваги принесуть наші реформи кожному. Я відвідаю всі регіони України, щоб пояснювати і, безумовно, слухати", - сказав він під час виступу з нагоди Дня Незалежності України у вівторок на головній площі країни в Києві.

За словами глави держави, влада і громадяни повинні говорити про свої проблеми відверто. Янукович підкреслив, що діалог і відвертість стануть гарантією відвертості суспільства в Україні.

Він також відзначив, що успіх реформ і затвердження демократії неможливі без успішного гуманітарного розвитку. "Ми повинні говорити про такі чутливі проблеми, як питання мови, історичних особливостей розвитку регіонів, свободи мас-медіа", - підкреслив президент.

Янукович сказав, що будь-які реформи, будь-які зміни завжди болісні і їх реальний ефект може виявитися лише через тривалий час.

"Реформи, які ми проводимо, означають зміну старих звичних шляхів. Але зміни завжди болісні в короткостроковому вимірюванні. Але без цього не можна. Все не відбувається за одну ніч. Я переконаний: у нас вистачить сміливості посіяти зерно змін, і ми зможемо збирати урожай вже найближчими роками. Я не дозволю Україні зійти з шляху демократичних реформ, реформи економіки, рішучої боротьби з корупцією, забезпечення свободи слова і верховенства права", - завірив він.

Азаров розповів про те, яка тяжка ноша Незалежності України

Настав час примножувати безцінний капітал незалежності і забезпечувати для подальших поколінь європейське майбутнє, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у своєму поздоровленні з Днем незалежності України.

"Дорогі громадяни України! Поздоровляю вас з Днем незалежності! У цей святковий день особливо хочеться підкреслити, що державна незалежність - це не випадковий подарунок долі і не амбіції владної еліти. Це велика відповідальність і важка робота. Час примножити безцінний капітал незалежності, забезпечити для подальших поколінь європейське майбутнє - настав", - мовиться в обігу розділу уряду, опублікованому на офіційному сайті Кабінету міністрів у вівторок.

"Переконаний, тепер кожен громадянин України зрозумів, що тільки злагодженою роботою, відкинувши розбрати, можна розвивати незалежну Україну. Я вірю, що це завдання під силу українському народу", - заявив Азаров.

Як відомо, Микола Азаров народився і здобув освіту в Росії, працюючи на керівних посадах в Україні з 1984-го року, чиновник досі не оволодів державною мовою.

У вівторок Україна відзначає 19-у річницю своєї незалежності.

Уперше День незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року - в пам'ять про те, що рік тому - 16 липня 1990 року - Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Одночасно того ж 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову "Про День проголошення незалежності України".

Згодом, 18 червня 1991 року, було внесено відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, унаслідок чого в переліку святкових днів з'явився запис: "16 липня - День незалежності України".

Оскільки 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову "Про День незалежності України". В ній зазначено:

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановляє: 1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1462 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ