Пт, 2024-03-29, 12:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Україна відзначає 71-у річницю визволення від нацистів
13:27
Україна відзначає 71-у річницю визволення від нацистів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 28 жовтня, привітав співвітчизників із 71-ю річницею звільнення української землі від нацистів. Про це йдеться у зверненні глави держави до громадян.

"Сьогодні ми відзначаємо 71-шу річницю звільнення України від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні.

Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших ветеранів, які у ті буремні роки звільнили від окупантів рідну землю та багато європейських країн, а згодом у надзвичайно важких умовах відбудували зруйновані міста та села, відродили економічний потенціал, плекали наше мирне майбутнє", - наголосив президент.

Він відзначив, що саме на українській землі у роки Другої світової війни визначалася подальша доля людства — тут відбулися одні з наймасштабніших та найбільш кровопролитних битв із ворогом.

"Неоціненним є внесок українців у спільну перемогу народів Європи над нацизмом", - підкреслив Порошенко.

При цьому президент зауважив, що і сьогодні у зв’язку з агресією РФ українці змушені відстоювати не лише свою землю, а й європейські країни.

"На жаль, уже у XXI столітті, після семи десятиліть по закінченню найбільшого в історії людства військового конфлікту, через агресію Російської Федерації та підконтрольних їй терористичних формувань українці зі зброєю в руках захищають суверенітет та територіальну цілісність не лише своєї держави, а й спокій народів усієї Європи. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів та прадідів, а тому я твердо вірю у нашу перемогу", - заявив президент.

Гройсман виступає за встановлення Дня визволення України від російських загарбників

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман впевнений, що в Україні з часом буде заснована пам'ятна дата у зв'язку із звільненням її від російських загарбників.

"Я переконаний в тому, що у нас буде другий день такого ж свята. Свята звільнення. Один - від фашистських загарбників, другий день - ми святкуватимемо звільнення від сусідів, від російських загарбників", - сказав Гройсман на церемонії покладання квітів на Алеї Слави в Києві.

"Сьогодні ми вшановуємо тих небагатьох визволителів, які, на щастя, досі живуть серед нас, і з вдячністю згадуємо тих, кого, на жаль, вже немає. Низько вклоняюся всім тим, хто доклав зусиль до звільнення України від нацизму і виховав покоління, яке здобуло незалежність для нашої держави ".

Звертаючись до ветеранів, Гройсман підкреслив, що "в цей важкий для Батьківщини час ваші мужність і відвага стали прикладом для тисяч молодих українців, які зараз стали на захист рідної землі".

Присутній на церемонії прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив упевненість, що з часом українська армія поверне під контроль східні кордони країни.

Нагадаємо, визволення України від нацистів під Другої світової війни тривало в період з січня 1943 року по жовтень 1944 року.

23 серпня 1943 був звільнений Харків, у вересні- жовтні цього ж року йшла битва за Дніпро, кульмінацією якої стало вигнання фашистів з Києва. Завершила цей етап війни Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року. 27 жовтня 1944-го радянські війська визволили Ужгород, а 28-го вийшли на сучасну західну межу України. Всього в 1943-1944 роках Збройні сили СРСР провели на території УРСР 15 наступальних операцій - 11 стратегічних і 4 фронтових.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: 71-а річниця визволення від нацисті, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ