Ср, 2024-04-24, 10:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Україна відзначає День захисника. Турчинов: українська армія - одна з найсильніших в Європі
11:04
Україна відзначає День захисника. Турчинов: українська армія - одна з найсильніших в Європі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні відзначають День захисника України. Свято встановлено указом президента Петра Порошенка від 14 жовтня 2014 року.

З нагоди свята в державі відбудеться низка заходів: концерти, виставки, фестивалі.

Президент України Петро Порошенко привітав українських воїнів з Днем захисника України і опублікував на сторінці в Facebook відео про міць української армії.

"Слава нашим захисникам! Слава Україні!" - написав Порошенко.

На тлі ролика президент зазначив, що зовнішня загроза прискорила формування сучасної політичної нації на засадах громадянського патріотизму і процитував радянського поета Володимира Маяковського.

"Українці всерйоз готові і далі боротися за свою незалежність. І тому, агресору краще згадати мудру пораду російського поета Володимира Маяковського "Товариш москаль, на Україну жартів не скаль", - зазначив Порошенко.

Відзначимо, 14 жовтня святкування Дня захисника почнеться з молитви у всіх військових частинах, на передовій і в Софії Київській в столиці. У військових частинах та на передовій святкові молебні проведуть військові капелани християнських конфесій. До молебню в Києві приєднається і президент України Петро Порошенко, прем'єр Володимир Гройсман і військове керівництво.

Крім того, 14 жовтня 1942 року було офіційно утворено Українську повстанську армію, тому традиційно це також день УПА.

Українська армія одна з найсильніших в Європі - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов з нагоди Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України привітав захисників держави зі святом і зазначив, що українська армія зараз стає однією з найбільш боєздатних в Європі.

Про це йдеться в його привітанні, оприлюдненому на сайті РНБО.

Турчинов назвав символічним святкування Дня захисника на Покров.

"Це не випадково - на Запорізькій Січі козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і покровителькою. Поєднання історичної пам'яті і духовних традицій - це той фундамент, на якому ми будуємо нашу демократичну європейську державу", - підкреслив секретар РНБО.

Тільки за два роки, за словами Турчинова, завдяки спільним зусиллям вдалося відродити і озброїти українську армію.

"Успіх наших перемог в протистоянні з сильним і жорстоким ворогом - не тільки в сучасній зброї і професіоналізмі військовослужбовців, але, перш за все, в єдності нашого народу", - підкреслив секретар РНБО.

Охороняти порядок у Києві під час святкування Дня захисника України будуть близько 4 тисяч співробітників правоохоронних органів.

Гройсман подякував українським воїнам за патріотизм, мужність та самовіддану любов до Батьківщини

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував українським воїнам за патріотизм, мужність та самовіддану любов до Батьківщини. Про це йдеться у привітанні глави уряду.

"Упродовж історії 14 жовтня завжди було днем української військової звитяги, що символізує нерозривний зв`язок усіх поколінь захисників України - воїнів княжої доби, козацьких часів, років боротьби за незалежність України у ХХ столітті та нинішніх захисників Батьківщини", - нагадав Гройсман.

За його словами, чимало захисників України перебувають на передовій у зоні проведення антитерористичної операції або нещодавно з неї повернулися.

"Про героїзм безстрашних українських бійців уже ходять легенди, і вони відомі в усьому світі. Велика шана всім нашим захисникам, щира людська вдячність за Україна завжди пишатиметься своїми воїнами", - зауважив прем’єр.

Гройсман побажав всім захисникам і їхнім родинам міцного здоров’я, добра, злагоди, добробуту, успіхів та непохитної віри в перемогу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: одна з найсильніших, День захисника, Українська армія, Європа, Україна, Турчинов
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ