Вт, 2024-04-23, 12:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 12 » Україна зазнає лиха: на Прикарпатті люди рятувалися від води на деревах, а на Чернігівщині дощ ішов горизонтально. ВІДЕО
16:35
Україна зазнає лиха: на Прикарпатті люди рятувалися від води на деревах, а на Чернігівщині дощ ішов горизонтально. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Друга хвиля буревію на Чернігівщині пошкодила високовольтні лінії електропередач і лишила без світла 176 населених пунктів.

Сильний вітер знову зніс з будинків покрівлі, ламав паркани та хліви, виривав із корінням дерева. Корюківський район постраждав чи не найбільше. За 20 хвилин там випала місячна норма дощу, зливу супроводжували пориви вітру до 25 метрів за секунду.

Дощ ішов горизонтально, описують свої враження від негоди очевидці. Таку руйнівну зливу Катерина Кабрель бачила вперше за свої 83 роки.

"Смерч ішов такий, як по телевізору передають - горизонтальний потік води, нічого не видно - сиве таке", - поділилася враженнями Катерина Кабрель. Люди працюють, мов у мурашнику - розчищають завали, шукають по городах шифер з дахів та ремонтують паркани, які не встояли перед стихією.

"Бачу, суне таке. Кричу всім - ховайтесь, тікайте. Тільки заховались - а воно калитку викрутило. Подумали, що кінець світу. Страшно було", - розповіли очевидці.

Скільки будинків та обійсть постраждало цього разу, досі не порахували. Немає інформації з віддалених сіл - зв'язок із ними обірвався. Вперше за останні 10 років негода повністю знеструмила одночасно два райони Чернігівщини. Не встояли навіть високовольтні лінії електропередач, не те що звичайні опори. Дроти геть обірвало. Одразу після буревію без світла лишилося 176 населених пунктів області. Енергетики працювали всю ніч, щоб підняти високовольтні лінії, а у селах встановити нові опори.

Директор директор Корюківської РЕС Андрій Жоголко розповів, що знеструмлення сталося за 20 хвилин.

"На кожній лінії по 10-15 пошкоджень", - повідомив Жоголко. Науковці не можуть збагнути, звідки взялися на Чернігівщині такі агресивні буревії. А синоптики тим часом обіцяють регіону нову хвилю негоди.

ЯкірНа Прикарпатті люди рятувалися від води на деревах і стовпах

Через сильні дощі у воді опинилися п'ять населених пунктів у Тлумацькому та Коломийському районах Івано-Франківської області. Підтоплено 113 житлових будинків, залито городи.

У центрі стихії опинилося село Вікняни. Там рятувальникам довелося витягати з бурхливого потоку 19 людей. Загалом у безпечне місце тимчасово евакуювали більше сотні селян. Злива, що не вщухала протягом години, перетворила вулиці на ріки. Вода піднялася на метр, бурхливий потік ламав огорожі, ніс за собою все, що люди не встигли поховати, – курей, індиків, кроликів, будівельні матеріали.

"Раніше, скільки я тут живу, такого тут не було", - запевняє житель Вікнян Василь Попадюк.

"Худоба за течією попливла – тільки голови стирчали", - розповідає про побачене інша місцева мешканка Оксана Бужумінська.

Степана Дмитріва з води витягли рятувальники. Він із дочкою пішов рятувати корів з пасовища, але повернутися у безпечне місце не встиг. Опинившись по пояс у стрімкій воді, чоловік ледве встиг учепився за стовп.

"Я боявся, щоб мене вода не звалила. Я у воді більше години так простояв. Мене мотузками витягали", - переповів він подробиці свого порятунку МНСівцями. Вода залила підвали, подекуди "зайшла" й у кімнати, стояла по кісточки. Хто не встиг попіднімати меблі, тепер кажуть: мокрі – їх хіба повикидати. З десяток автомобілів у селі, простоявши кілька годин у воді, потребують серйозного ремонту.

"Вода в моторі. Треба всьо міняти, аби їхала", - резюмує місцевий мешканець Михайло Двояк.

Селяни бідкаються, що залишаться без врожаю. Картопля, помідори, кукурудза, квасоля, цибуля – все під товстим шаром намулу. Після такої стихії, кажуть, хіба що капуста може "вижити".

У Вікнянах зараз працюють вісім МНСівських мотопомп – рятувальники відкачують воду з подвір'їв, підвалів та криниць. У сільраді складають списки потерпілих, сподіваючись на компенсацію. Її у райдержадміністрації обіцяють, але, очевидно, не всім. При розподілі грошей враховуватимуть соціальний статус потерпілих та серйозність збитків.

Раніше повідомлялось, що буревій, який пронісся Чернігівщиною 10 червня, наробив чимало лиха. Руйнування сталося в шести районах області: Бобровицькому, Менському, Куликівському, Сосницькому, Ніжинському, Корюківському.

Крім того, в Одесі на вулиці Мечникова неподалік парку Ілліча рано-вранці прорвало водогін. Нагадаємо, це вже не перший потоп в Одесі. Наприкінці травня через рясний дощ вулиці міста перетворилися на величезні калюжі. Подекуди люди опинилися заблокованими в своїх авто.

Раніше потужна буря з градом та поривчастим вітром обрушилася на південний регіон Польщі. У багатьох районах зірвано дахи з будинків, порвано лінії електропередачі (ЛЕП) і повалено десятки дерев.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1310 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ