Пт, 2024-03-29, 11:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 8 » "Україна здіймає прапори": з національною гідністю, проти війни
09:59
"Україна здіймає прапори": з національною гідністю, проти війни
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Акція під назвою "Україна піднімає прапори" стартує з 7 березня у всіх областях країни.

Для того, щоб взяти участь в акції, достатньо вивісити український прапор у себе на балконі або у вікні, встановити в автомобілі, зазначає ЛIГАБiзнесIнформ.

"Кожен, кому небайдуже - приєднуйтесь і покажіть, що ми - українці" - каже девіз.

Акція безстрокова.

Раніше повідомлялося, що у російському Саратові близько десяти тисяч людей вийшли на мітинг на підтримку українського народу. Акція проводилася в рамках чинного законодавства. Порушень громадського порядку поліція не зафіксувала.

Аналогічні заходи пройшли 6 березня ще в кількох російських містах, у тому числі в Нижньому Новгороді, П'ятигорську, Єкатеринбурзі та Вологді. Наймасовішим з них став мітинг у Нижньому Новгороді, в якому теж брали участь близько десяти тисяч осіб. На решту мітинги прийшли приблизно по три тисячі осіб. Всі заходи пройшли спокійно.

Ще декілька акцій на підтримку України пройшли увечері 6 березня в Кургані, Петрозаводську та Іжевську.

У центрі Запоріжжя активісти Самооборони підняла прапори українського ВМФ

Прапор українського флоту підняли на підтримку заблокованих у Криму українських військ.

У п'ятницю 7 березня представники запорізької Самооборони підняли прапор українського флоту на флагштоку на центральній площі міста, передає Z-City.

За словами одного з авторів ідеї, прапор українського ВМФ також підняли і біля будівлі запорізької мерії.

"Губернатор Баранов підтримав дану пропозицію і ми вивісили вже два прапора. Я думаю, що кількість піднятих у місті прапорів буде зростати. Тим самим ми хочемо висловити підтримку українським збройним силам, заблокованим окупантами в Криму", - заявив співавтор ідеї та член Самооборони Андрій Миколайович.

Також активіст зізнається, що прапор Військово-морського флоту було досить проблематично дістати. Один з піднятих прапорів був зшитий вручну.

У Чернігові на будівлі міськради вивісили прапор ВМС України

На будівлі Чернігівської міськради на знак солідарності з українськими моряками у Криму вивісили прапор Військово-морських Сил Збройних Сил України.

Так, у п'ятницю 7 березня прапор розміщено при вході до міськради, поряд – прапор Чернігова, вище – національний стяг, передає УНІАН.

За інформацією відділу з питань діяльності правоохоронних органів міськради, упродовж тривалого часу місто підтримує шефські відносини із командою тральщика "Чернігів", на якому служать також уродженці Чернігівщини. На сьогодні тральщик перебуває на озері Донузлав біля селища Новоозерне, що за 92 км від Севастополя. Військова частина також заблокована. Керівник відділу Валерій Селівон постійно спілкується з командиром тральщика "Чернігів" капітаном ІІІ-го рангу Борисом Полієм.

"Військові моряки продемонстрували, що вони мають патріотизм і вони не здадуться", - сказав Селівон.

Чернігівська міська рада, наслідуючи приклад інших міськрад, які вивісили прапори ВМС України, морально підтримала українських моряків у Криму.

Крім того, чернігівські підприємці повідомляють, що готові надати кримським військовослужбовцям фінансову підтримку.

Довідка. Кримський конфлікт

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Раді Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

2 березня парламент України на закритому засіданні проголосував за підтримку постанови "Про підтримку Збройних Сил України, інших військових формувань України". У тексті проекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, зазначається, що "в умовах небезпеки територіальної цілісності України, загрози її державному суверенітету, провокування силового сценарію й дестабілізації ситуації в країні, порушення її миру й спокою, Верховна Рада України від імені народу України декларує повну солідарність і всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни, всьому особовому складу - від міністра до рядового".

3 березня четвертий президент Віктор Янукович, який ховається від переслідування українських правоохоронців у Росії, попросив Путіна застосувати свої війська для "відновлення законності" в Україні.

4 березня Путін заявив, що напруженій ситуації на території Криму вдалося запобігти, але Росія використає всі наявні засоби, якщо "бєспрєдєл", який відбувався у Києві та Західній Україні, пошириться на Схід та Південь України.

6 березня кримська Рада проголосувала за входження до складу Росії і проведення референдуму 16 березня.

Меджліс кримськотатарського народу закликає жителів півострова бойкотувати референдум, а Турчинов зупинив рішення щодо проведення референдуму.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: національною гідністю, Україна здіймає прапори, проти війни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ