Пт, 2024-04-26, 23:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 14 » Українцям миліша охоплена війною Сирія, аніж мирна рідна Україна. ВІДЕО
10:33
Українцям миліша охоплена війною Сирія, аніж мирна рідна Україна. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Сирії розпочалася громадянська війна, а уряд втратив контроль у багатьох районах країни. Про це заявив заступник генерального секретаря ООН.

Українські тележурналісти змогли потрапити в Дамаск. Столиця виглядає абсолютно мирною вдень - із вуличними торговцями, працюючими ресторанами і магазинами, однак все змінюється із настанням сутінків. І буквально на очах можна спостерігати, як загострюється ситуація, повідомляє ТСН.

Всю ніч було чутно стрілянину та вибухи під час боїв між повстанцями і сирійською армією, які точаться у передмістях Дамаска і деяких його районах. Однак, що характерно, на ранок ситуація знову заспокоюється.

Водночас в регіонах ситуація дійсно серйозна. Запеклі бої йдуть у містечку Ал-Хаффа. Там у середу, 13 червня невідомі обстріляли і колонну спостерігачів ООН. Cутички тривають й у інших містах.

Повстанці звинувачують сирійську армію у вбивствах мирних людей. Тим часом сирійська армія навпаки - каже, що це справа рук опозиційних бойовиків.

В інтернеті розповсюджується відео, кадри якого буцім-то показують те, що зараз відбувається у деяких районах Хомса. Ані журналісти, ані спостерігачі не можуть підтвердити чи спростувати ці повідомлення, адже ніхто не наважується туди поїхати.

У такій ситуації українське дипломатичне представництво працює у посиленому режимі. На часі обдзвонюють українців, складають списки тих, хто хоче повернутися на батьківщину.

Українцям, яких у Сирії більше 2 тисяч, наполегливо радять тримати при собі мобільні телефони. Якщо буде ухвалене рішення про загальну евакуацію, наші громадяни отримають спеціальне смс-повідомлення. У такому разі їм якомога швидше треба звернутися до українського посольства.

В ООН вже говорять про громадянську війну. Тим часом в українському посольстві все ще сподіваються, що є шанси уникнути її.

На гарячу лінію посольства щодня звертаються десятки українців. Хтось потребує консультації - що робити у разі війни, хтось - подумує про повернення в Україну. Щонайменше половина українських громадян у Сирії - це діти.

У посольстві запевняють, що допоможуть із квитками на літак, навіть якщо грошей на дорогу немає. "Міжнародна організація по міграції придбає їм авіаквитки. Посольство надає організаційного сприяння, в тому числі щодо оперативного оформлення усіх документів, необхідних для виїзду з Сирії", - повідомив аташе з консульських питань Посольства України в Сирії Євген Ігнатовський.

Зазвичай влітку консульство працює до обіду - на дворі спека +40. Однак тепер робота кипить до останнього відвідувача - черги не зникають і пізно ввечері.

Ольга Юнес живе в Сирії більше двадцяти років і саме цю країну вважає домом. Думки про переїзд в Україну її лякають. Надто складно повірити, що її благополучне життя тут може буть втрачене назавжди.

"Ми всі все таки сподіваємося, що до цього не дійде. Тому що я тут вже дуже давно живу, і завжди тут було спокійно, нормальна обстановка. Тому всіх це здивувало і ввело дещо в шок", - поділилася українка.

Разом з тим, гуманітарна ситуація в Сирії погіршується щодня - це оцінка Червоного хреста. Сутички між урядовими військами та повстанцями стають запеклішими.

Нагадаємо, збройне протистояння між противниками режиму Башара Асада та урядовими силами триває з березня минулого року. За останніми даними, жертвами конфлікту стали близько 15 тис осіб. У квітні спецпредставник ООН Кофі Аннан запропонував план мирного врегулювання ситуації в Сирії, проте обидві сторони визнають, що спроба вирішення конфлікту провалилася.

Зауважимо, що Україна так і не виступила з рішучим засудженням однієї зі сторін протистояння в Сирії. МЗС пояснює це тим, що в країні перебуває п'ять тисяч громадянок України, і цей крок може негативно відбитися на їхній долі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: admin | Теги: Україна, Сирія, громадянська війна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ