Чт, 2024-04-18, 15:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Українцям обіцяють теплі батареї - газу вистачить на всю зиму
18:00
Українцям обіцяють теплі батареї - газу вистачить на всю зиму
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Голова державного енергохолдингу "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує досягнення понад 17 млрд куб. м запасів природного газу в підземних сховищах (ПСГ) до кінця жовтня, що дозволить комфортно пройти зимовий період 2015-2016 рр. Про це він заявив на засіданні антикризового штабу при Кабінеті міністрів у Києві 15 жовтня, пише УНІАН.

"За нашими розрахунками, до кінця місяця запаси газу в ПСГ перевищать 17 млрд куб. м, що буде більше, ніж минулого року", - сказав Коболєв.

"Це дає нам право на відносно комфортну перспективу проходження цього осінньо-зимового сезону", - додав він.

За словами голови "Нафтогазу", на сьогодні у ПСГ України закладено близько 16 млрд куб. м газу.

Коболєв також зазначив, що після досягнення з "Газпромом" домовленості про ціну на російський газ у 227,36 дол. за тис. куб. м, Україна з 12 жовтня, після здійснення передоплати, почала активне закачування цього виду палива.

За його словами, імпортом газу з ЄС із 1 жовтня зайнялися приватні компанії. На сьогодні "Нафтогаз" імпортує європейський газ через територію Словаччини, а приватні компанії – через Угорщину та Польщу.

Як повідомлялося, Україна напередодні опалювального сезону 2015-2016 рр. із 13 жовтня здійснює імпорт природного газу за всіма наявними напрямками.

За даними "Укртрансгазу", вранці 13 жовтня було отримано заявку на імпорт газу з Польщі обсягом 0,3 млн куб. м. Одночасно з цим газ надходив зі Словаччини та Угорщини в обсягах 16,1 і 0,8 млн куб. м.

З 13 жовтня Україна збільшила закупівлю російських вуглеводнів порівняно з попереднім днем удвічі - до 104,091 млн куб. м із 50,35 млн куб. м.

Яценюк: уряд виходить із песимістичного сценарію температурних режимів зими, проте має достатні фінресурси для закупівлі вугілля і газу

Уряд виходить з песимістичних прогнозів погоди на осінньо-зимовий період 2015-2016 років, проте вважає достатніми ті фінансові ресурси, які вже зібрані і зарезервовані на закупівлю вугілля і газу, сказав у ході селекторної наради в уряді прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Загалом, ті фінансові ресурси, які накопичили, їх достатньо. Фінансовий ресурс, який вдалося накопичити, - його вистачить для закупівлі необхідних обсягів газу і вугілля і пройти зиму, - сказав прем‘єр. – Важко спрогнозувати температурні режими. Тому позиція уряду залишається незмінною, а саме – прогнозувати найгірший сценарій погодних умов. Температурні режими можуть впасти і до мінус 20 градусів за Цельсієм. І виходячи з цього сценарію, треба мати необхідний ресурс газу, вугілля і готовність всієї системи (до опалювального періоду – ред.)".

Раніше глава уряду наголошував, що Україна має близько 1,3 млрд дол. на закупівлю необхідних обсягів вугілля і газу, зокрема і для закачування в підземні сховища. Обсяг закачування газу, за розрахунками уряду, має становити не менш як 17-19 млрд кубометрів.

Яценюк закликав місцеві органи влади забезпечити необхідний рівень якості надання комунальних послуг, особливо теплопостачання.

"Керівники облдержадміністрацій, зустріньтеся з теплокомуненерго і чітко їм поясніть, що таке якісна послуга і що за жодних умов не можна перекладати платежі за спожитий газ у платіжки громадян", - підкреслив Яценюк, додавши, що якість послуги безпосередньо залежить від температури повітря і температури теплоносія.

Середньоєвропейська ціна на газ становить близько 250 дол. за тис. куб. м, і дешевшого газу Україні не знайти, сказав Яценюк.

"Вся країна слухає казку, яку ми чули протягом 20 років. Газ – безкоштовно! Нафтопродукти, я так розумію, теж безкоштовно. Скоро вже продукти харчування, я пропоную, теж пообіцяти безкоштовно – щоб вже набрехати так, як не брехали 20 років. Але я хочу сказати: той, хто знайде газ за "безкоштовно", нехай покаже, де він продається, - сказав Яценюк. – У парламенті відомі особистості розповідали про газ по 150 доларів від нашого північного сусіда. Але якщо він буде по 250, як є сьогодні, хай би повернули різницю в 100 доларів".

"Я так розумію, що гроші на рахунках залишилися. І я прошу всю країну почути наступне: вистачить брехні. Український газ йде населенню, і якщо б газ населенню не йшов, то ціна була б не 3600 грн за 200 кубометрів по соціальній нормі, а 7200 грн. І якщо б не було цього українського газу, то платіжки за тепло були б втричі вищі від нинішніх. Тому дискусія про ціну проста. Зайдіть на сайт і подивіться, скільки коштує газ у Європі. Менше ціни у 250 дол. сьогодні немає", - зазначив Яценюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: українці, теплі батареї, газ, вся зима
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ