Пт, 2024-04-19, 13:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 1 » Україні обіцяють знижку на газ, якщо "Нафтогаз" і "Газпром" створять СП
08:01
Україні обіцяють знижку на газ, якщо "Нафтогаз" і "Газпром" створять СП
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

"Газпром" може піти на зниження ціни газу для України у разі ухвалення рішення про злиття з НАК "Нафтогаз Україна". Про це повідомив глава правління "Газпрому" Олексій Міллер на прес-конференції.

"Ми можемо піти назустріч нашим друзям із розумінням того, що це буде одна компанія, у якої загальна стратегія, спільні цілі", - сказав він, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про Україну, наше бачення таке: мабуть, НАК "Нафтогаз України" і в цілому Україна могли б вирішити дуже багато питань, прийнявши нашу пропозицію щодо злиття "Газпрому" й НАК "Нафтогаз України" і створення єдиної компанії", - цитує Міллера УНІАН.

За його словами, в цьому випадку діятиме єдина цінова політика, як на внутрішньому російському ринку для населення й промисловості України.

Міллер наголосив, що в разі створення СП у "Нафтогазу" з'явиться можливість фінансувати модернізацію ГТС України.

"Це питання більш ніж актуальне й починає турбувати і кінцевих покупців, і постачальників газу", - сказав він.

За його словами, пропозиції "Газпрому" дозволять отримати фінансовий ресурс, який дозволить ГТС України відповідати всім вимогам, які існують на ринку.

Міллер заявив, що всі зустрічі й переговори, які велися або вестимуться з української тематики, в першооснові виходять саме з розуміння створення спільної компанії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що прем'єр Росії Володимир Путін у Криму погодився знизити ціну на газ в обмін на згоду керівництва України на створення спільної структури, яка в майбутньому зможе контролювати роботу української ГТС.

Зауважимо, що переговори України та Росії з приводу газу зайшли у безвихідь. Офіційно вони закінчилися лише створенням робочої групи для обговорення газових питань.

6 червня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" не планує змінювати формулу ціни на газ для України і не прив'язуватиметься до інших енергоносіїв. "Винаходити якусь для когось нову формулу або прив'язувати її до будь-яких інших енергоносіїв ми не будемо", - сказав він, підкресливши, що закладена в контракті з Україною формула ціни "є абсолютно ринковою".

Київ зробив заяву у відповідь - якщо РФ не перегляне формули ціни, для неї зросте вартість транзиту газу по українській території. "Україна зазнає збитків, не отримуючи компенсації. Раз у нас зросла ціна газу, компенсуйте нам ставки транзиту", - заявив прем'єр-міністр України.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що зростання ціни на газ відповідно до контракту 2009 року між Україною і Росією становить загрозу українській економіці.

Київ наполягає на перегляді формули формування ціни російського газу, внаслідок чого його вартість має знизитися з 350 до 240 дол за тисячу кубометрів.

Ціна російського природного газу, що імпортується до України, в першому кварталі 2011 року зросла до 264 дол за 1 тис куб м у порівнянні з 252 дол за 1 тис куб м у четвертому кварталі 2010 року. У другому кварталі цього року вартість газу зросла до 297 дол за 1 тис куб м.

Згідно з поданими на переговорах розрахунками Кабінету міністрів, в IV кварталі 2011 року ціна за тисячу кубометрів газу для кінцевого споживача може досягти 510 доларів з урахуванням, з одного боку, 100-доларової знижки, а з другого - ПДВ і транспортування.

"Газпром" i "Нафтогаз" 21 квiтня 2010 року в Харкові пiдписали доповнення до контракту на постачання газу, згiдно з яким українська сторона отримала знижку в цiнi на газ, яка дорiвнює величинi зниження експортного мита при постачаннях газу до України.

Згідно з газовими контрактами від 19 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом", ціна газу для України перераховується щокварталу за спеціальною формулою. У неї закладено базову ціну 450 дол за тисячу кубометрів, а також прив'язку до котирувань мазуту і газойлю Platts з дев'ятимісячним запізненням.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 921 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ