Пт, 2024-04-19, 15:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Український бізнес очікує на чергову девальвацію гривні - опитування НБУ
13:39
Український бізнес очікує на чергову девальвацію гривні - опитування НБУ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Девальваційні очікування українського бізнесу в останні місяці дещо посилилися всупереч піврічній стабільності на валютному ринку. Про це повідомляється на сайті Національного банку України з посиланням на результати чергового опитування керівників підприємств, проведеного регулятором у серпні-вересні 2015 року.

За інформацією НБУ, послаблення національної валюти через 12 місяців прогнозує 80,7% респондентів.

Водночас, згідно з опитуванням, керівники підприємств сподіваються на пожвавлення ділової активності впродовж наступних 12 місяців. Так, індекс ділових очікувань у третьому кварталі вперше після другого кварталу 2014 року перевищив значення 100% і досяг 100,2%.

Найбільш оптимістично налаштовані сільськогосподарські та торгові підприємства, а також компанії, що здійснюють лише імпортні операції.

Враховуючи очікуване відновлення виробництва, підприємства прогнозують зростання потреб у позикових коштах найближчим часом. Серед тих, хто планує брати банківські кредити для фінансування своєї діяльності (34,9% опитаних), переважна більшість надає перевагу кредитам у національній валюті (87,1% респондентів).

Другий квартал поспіль зростає частка компаній, які не відчувають проблем із проведенням операцій за банківськими рахунками (90,9% порівняно з 84,3%% у II кварталі 2015 року). Також НБУ зазначає, що український бізнес покращив інфляційні очікування і в наступні 12 місяців компанії в середньому очікують зростання споживчих цін на 25,5%, тоді як за результатами першого кварталу вони прогнозували споживчу інфляцію в розмірі 27,3%.

В опитуванні НБУ взяли участь 858 підприємств із 22 регіонів країни (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, а також Донецької та Луганської областей), які представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами та кількістю працівників. НБУ зазначає, що результати опитувань є відображенням думки респондентів - керівників підприємств України - і не є оцінками регулятора.

Нагадаємо, НБУ в березні цього року запровадив низку жорстких обмежень на валютному ринку для зупинки стрімкої девальвації гривні, яка в лютому знецінилася до долара США за офіційним курсом до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 грн/дол.

Після запровадження обмежень та одержання першого траншу від МВФ у рамках нової програми гривня менш ніж за два тижні зміцнилася і коливається в межах 21-23 грн/дол. до тепер.

Згідно з меморандумом із МВФ, повне скасування обмежень на валютному ринку можливе після успішного завершення часткової реструктуризації держборгу, докапіталізації банків і повного переходу НАК "Нафтогаз України" до придбання валюти на міжбанківському ринку напряму, а не із золотовалютних резервів

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: чергова девальвація гривні, опитування НБУ, український бізне
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ