Сб, 2024-04-20, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 1 » Укравтодор - дороги готові до зими лише на третину
16:53
Укравтодор - дороги готові до зими лише на третину
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

 Автомобільні дороги загального користування, а також дорожні підприємства та організації готові до експлуатації і роботи в осінньо-зимовий період тільки на третину.

Про це в четвер, 1 жовтня, повідомила прес-служба Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") з посиланням на начальника управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Укравтодору Олега Федоренка.

За його словами, на сьогодні дорожні підприємства та організації мають у наявності тільки 331 тис. тонн піску і 40 тис. тонн технічної солі, що становить лише 37% і 30% від необхідної потреби.

"На перші заморозки цих запасів вистачить, проте за нормативними показниками до початку зими їх має бути щонайменше втричі більше", - цитує прес-служба слова чиновника.

Також у повідомленні наголошується, що для підготовки дорожнього господарства України до цьогорічної зимівлі в дорожників є щонайбільше 1 місяць, проте наявне фінансування не дає змоги здійснити вчасно заготівлю солі, фрикційних та паливно-мастильних матеріалів, не вистачає навіть на ремонт техніки.

"Дефіцит коштів пояснюється просто: левову частку фінансового ресурсу – 1,8 млрд. грн., з передбаченого держбюджетом на цей рік – 2,6 млрд. грн., як того вимагав стан вітчизняної дорожньої мережі навесні, а також за завданням уряду, було спрямовано на ліквідацію дефектів дорожнього покриття", - йдеться в повідомленні.

При цьому, за словами Федоренка, вирішити проблему з підготовкою до зимового періоду можна за 1,6 млрд грн, які повинні надійти на рахунки відомства в найближчі чотири місяці.

Він також зазначив, що з початку року дорожники ліквідували тільки трохи більше половини ям на дорогах.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2015 рік на фінансування дорожнього господарства закладено 25,5 млрд грн, з них близько 3,4 млрд грн буде витрачено на ремонт і будівництво дорожньої мережі, решта суми буде спрямована на погашення боргових зобов'язань Укравтодору. Крім того, Міністерство інфраструктури розраховує на створення в наступному році спеціального дорожнього фонду, що дозволить зібрати на ремонт доріг близько 40 млрд грн. За словами керівництва Мінінфраструктури, дорожній фонд буде формуватися за рахунок паливного акцизу, плати за проїзд вантажного транспорту вагою понад 12 тонн і штрафів за перевантаження автомобілів.

Також у вересні президент підписав закон про фінансування ремонту доріг у чотирьох областях України за рахунок митних зборів. Згідно з документом, 50% від суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, які будуть стягуватися при митному оформленні товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, будуть направлятися до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: дороги, на третину, зима, укравтодор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ