Ср, 2024-04-24, 11:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 11 » Уряд вніс проект держбюджету-2011 до парламенту
12:04
Уряд вніс проект держбюджету-2011 до парламенту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України в п'ятницю вніс проект закону про державний бюджет на 2011 рік у Верховну Раду, відповідне повідомлення розміщено на сайті парламенту.

Верховна Рада також повідомила, що уряд у пакеті з проектом держбюджету-2011, текстова частина якого незвично маленька і містить всього 20 сторінок, традиційно вніс проект поправок до Бюджетного кодексу та деяких інших законів, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом держбюджету-2011, уряд планує наступного року зростання доходів у порівнянні з держбюджетом-2010 на 11,4% - 281 460 000 000 грн, видатків - на 5,3%, до 321 950 000 000 грн і скорочення дефіциту на 28, 2% - до 38840 млн грн.

Проект передбачає збільшення прожиткового мінімуму, який з 1 грудня цього року становить 875 грн, з 1 січня наступного року до 894 грн, з 1 квітня - до 911 грн, з 1 жовтня - до 934 грн і з 1 грудня - до 953 грн.

Планується, що мінімальна заробітна плата, яка становить з 1 грудня цього року 922 грн, буде збільшена з 1 січня до 941 грн, з 1 квітня - до 960 грн, з 1 жовтня - до 985 грн і 1 грудня - до 1004 грн.

Вже очевидно, що опублікований Мінфіном проект зазнає змін, оскільки він складений без урахування указу президента про адміністративну реформу.

Другий документ, традиційно, містить поправки до інших законів, а цього разу - і до Бюджетного кодексу, для збільшення доходів бюджету і скорочення його витрат. Зокрема, уряд знову пропонує перераховувати до загального фонду держбюджету 50% податку на доходи фізосіб, сплачених на території Києва, хоча під час ухвалення Податкового кодексу проти цієї норми різко виступив президент і з підсумкового документу її було виключено: Києву залишаються всі 100% податку на доходи фізосіб.

Як зазначає Кабмін у пояснювальній записці, запропоновано поправки до кодексу про надра і закони "Про нафту і газ" та "Про державну геологічну службу України" спрямовані на встановлення максимальної вартості продажу нафти на аукціонах і впровадження прозорої процедури продажу спеціальних дозволів на користування надрами на аукціонах . У відношенні дозволів уряд фактично пропонує відмовитися від обумовленого в законі "Про нафту і газ" порядку проведення конкурсу, і просить надати право визначати його самостійно.

Поправками до закону "Про оренду державного та комунального майна" уряд пропонує дозволити оренду і суборенду невикористаного держмайна на конкурсах з урахуванням встановлених Кабміном індикативних ставок орендної плати. У частині продажу об'єктів незавершеного будівництва уряд ініціює проведення такого продажу на відкритих аукціонах тільки разом із земельною ділянкою, на якій розташовано цей об'єкт.

Кабмін також знову робить спробу зобов'язати підприємства виплачувати дивіденди, розраховуючи на додаткові доходи від податку на дивіденди, а також обумовлює розмір виплати дивідендів підконтрольним державі компаніями: як правило, 30% чистого прибутку.

Крім того запропоновано на 2011 рік зупинити дію норми про виплату суддям винагород та допомоги на оздоровлення.

Зазначимо, що спікер Литвин називає останньою датою ухвалення держбюджету на наступний рік 24 грудня. За його словами, "за два тижні пленарної роботи, які матиме Верховна Рада до кінця року, головне - визначитися з дохідною і видатковою частинами бюджету, рівнем інфляції, дефіцитом бюджету".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ