Ср, 2024-04-24, 20:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 4 » Узбецьких жінок примусово стерилізують
16:02
Узбецьких жінок примусово стерилізують
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

В Узбекистані безлічі жінок щорічно роблять примусову стерилізацію, повідомляє правозахисна організація Expert Working Group, передає Бі-Бі-Сі.

Згідно із заявою правозахисників, "кожен дільничний лікар, що спостерігає за здоров'ям жінок репродуктивного віку в даній місцевості, зобов'язаний протягом місяця умовити двох жінок погодитися на добровільну хірургічну стерилізацію (ДХС)". У разі невиконання встановлених норм, говориться в заяві, лікареві можуть винести догану або ж оштрафувати.
Правозахисники уточнюють, що наказ з перегляду зобов'язань медичних працівників відповідно до нових правил з проведення так званої "добровільної хірургічної стерилізації" був виданий 15 лютого цього року Міністерством охорони здоров'я Узбекистану. Проте в самому міністерстві цю інформацію спростовують.
Керівник Туйтегинського районного відділу охорони здоров'я Ташкентської області Улугбек Дадабаєв заявив, що стерилізація - абсолютно добровільний метод контрацепції і норм для її проведення не існує.
"При ухваленні рішення по стерилізацію індивідуально вивчається кожен окремий випадок. В результаті ми рекомендуємо або не рекомендуємо жінці цю процедуру, - сказав Дадабаєв. - Повідомлення про те, що є певні норми на стерилізацію, не відповідають дійсності. Кожен фахівець з планування сім'ї розмовляє з кожною окремою жінкою, щоб визначити необхідність і бажаність стерилізації".
На думку правозахисників, Міністерство охорони здоров'я країни проводить подібну кампанію з метою обмеження в Узбекистані зростання народжуваності – згідно зі статистикою, говориться в заяві, рівень смертності при проведенні стерилізації на порядок нижче за рівень материнської смертності при пологах.
Проте існує безліч чинників ризику або вимог про протипоказання при здійсненні подібного хірургічного втручання, яких лікарі, що працюють під адміністративним тиском держави, не завжди дотримуються, говорять представники Expert Working Group.
"Таким чином, у багатьох випадках рішення про проведення стерилізації не засноване на повній інформованості, ретельному обдуманні і бажанні пацієнтки більше не мати дітей, враховуючи важливість добровільності і правильного вибору методу контрацепції", - пишуть правозахисники.
У 2008 році в одному з перенаселених регіонів Індії спростили порядок видачі ліцензій на зброю чоловікам, які погоджувалися на стерилізацію. Через місяць після розпорядження 139 чоловіків в районі пройшли стерилізацію, тоді як за весь 2007 рік - тільки 8.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1157 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ