Вт, 2024-04-23, 20:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 6 » В 2011 році загинуло 26 людей в установах МВС, більше, ніж за весь 2009 рік
19:42
В 2011 році загинуло 26 людей в установах МВС, більше, ніж за весь 2009 рік
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За перше півріччя 2011 року в установах Міністерства внутрішніх справ України загинуло 26 людей. Про це повідомив 5 липня співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відомо, що в 2010 році в установах міліції загинула 51 особа, в 2009 році - 23 людини, а на 20 червня 2011 року вже маємо 26 загиблих", - розповів він.

При цьому правозахисник також зазначив, що за останні півтора року в Україні загострилася ситуація з тортурами і поганим поводженням з громадянами в установах міліції.

Пославшись на дані проведених Харківською правозахисною групою соціологічних досліджень на національному рівні, Захаров повідомив, що оцінна кількість постраждалих від незаконного насильства в міліції в 2009 році становила 604 тисячі осіб, а в 2010 році ця цифра сягнула вже 790 тисяч осіб.

Також у зв'язку із поширенням тортур у правоохоронних органах, за словами Захарова, збільшилася кількість звернень українських громадян до Європейського суду з прав людини, який вже ухвалив кілька десятків рішень про порушення в Україні ст.3 Європейської конвенції із захисту від катувань.

При цьому велика частина рішень Європейського суду стосуються процесуального аспекту цієї статті, зокрема, відсутності ефективного розслідування заяв про катування і жорстоке поводження, які надходять від громадян до органів прокуратури.

Крім того, громадяни скаржаться до Європейського суду з прав людини на умови утримання в деяких СІЗО України і в місцях позбавлення волі, що, на думку Європейського суду, є жорстоким поводженням, так само, як і ненадання медичної допомоги в пенітенціарних установах.

Як повідомив Захаров, в даний час кількість людей, що утримуються в 32 українських СІЗО, перевищує 40 тисяч осіб. Особливо негативна ситуація спостерігається в Київському, Харківському, Донецькому, Дніпропетровському і Сімферопольському СІЗО, які суттєво переповнені.

Раніше правозахисники порівнювали тортури в міліції з хворобою: в Україні частіше піддаються тортурам у правоохоронних органах, аніж хворіють на туберкульоз. Захаров вважає, що головна причина тортур у міліції - необхідність виконувати план розкриття злочинів, поставлений перед правоохоронцями нинішнім міністром МВС.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що зміна пріоритетів роботи міліції дозволить уникнути тортур у правоохоронних органах.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ