Пт, 2024-03-29, 07:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 11 » В Алеппо - гуманітарна катастрофа: тисячі біженців
12:31
В Алеппо - гуманітарна катастрофа: тисячі біженців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Активні бойові дії в сирійській провінції Алеппо змусили близько 50 тисяч місцевих жителів покинути свої будинки, йдеться в повідомленні на сайті Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Гуманітарна ситуація в регіоні стрімко погіршується - скорочені поставки продовольства, є проблеми з водопостачанням, існує брак палива і електропостачання.

Біженці намагаються вижити в дуже важких умовах, заявила глава МКЧХ в Сирії Маріанн Гассер, яка знаходиться в Алеппо. За останні кілька днів МКЧХ направив продукти і воду в район на північ від Алеппо, де тимчасово розміщуються близько 10 тисяч біженців. У Червоному Хресті обіцяють доставити додаткові гуманітарні вантажі, в тому числі ліки, вже найближчим часом. У МКЧХ висловлюють жаль з приводу того, що складно отримати доступ до деяких районів через ведуться там бойових дій.

Як зазначає ВВС, сирійський уряд в даний час веде наступ в провінції Алеппо, намагаючись вибити повстанців з контрольованих ними територій за підтримки російських Повітряно-космічних сил.

У вівторок в Організації Об'єднаних Націй заявили, що за останні кілька днів понад 30 тисяч осіб, що проживали в провінції Алеппо, стали вимушеними переселенцями, близько 80% з них - жінки і діти.

За даними базується в Лондоні сирійського ради з нагляду за правами людини (SOHR), більше 500 чоловік були вбиті, в тому числі десятки цивільних осіб, з початку наступу армії президента Сирії Башара Асада на Алеппо.

У Раді Безпеки ООН в середу світові держави знову закликали Росію припинити бомбардування в Алеппо, зазначає ВВС. Закрите нарада була скликана Іспанією і Новою Зеландією для обговорення ситуації в Алеппо. За його підсумками постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія не збирається виправдовуватися за свої дії, так як діє в Сирії "дуже відкрито" і знаходиться там на законних підставах - на запрошення сирійського уряду, передає ТАСС.

Незважаючи на те, що західні країни звинувачують Росію в бомбардируванні мирного населення і місць дислокації помірної сирійської опозиції, Москва продовжує стверджувати, що удари націлені виключно на позиції бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава".

Курди вибили ісламістів з військового аеродрому в сирійській провінції Алеппо

Курдські сили самооборони і загони сирійського ополчення звільнили військовий аеродром Міннех і розташований поблизу с ним місто на півночі Сирії. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на AFP.

За даними Сирійського ради з нагляду за правами людини (SOHR), бої за аеропорт пройшли минулої ночі. В ході зіткнень курди і їх союзники вибили з території аеропорту бойовиків терористичного угрупування "Джебхат ан-Нусра" та інші антиурядові угруповання. Після цього вони встановили контроль над аеропортом, який розташований на північ від другого за величиною міста Сирії Алеппо, недалеко від кордону з Туреччиною, і має стратегічне значення.

За даними SOHR, в операції зі звільнення аеропорту брали участь також ВКС Росії. Російські літаки надавали підтримку курдським формуванням з повітря, зробивши не менше 30 вильотів, передає Reuters.

Аеропорт Міннех був захоплений повстанцями в серпні 2013 року. Операція зі звільнення аеропорту була проведена на тлі наступу курдських сил, почалося кілька днів тому.

Крім цього, ісламісти стикаються з настанням регулярної сирійської армії. За даними SOHR, з початку наступу урядових військ 1 лютого в провінції Алеппо загинули понад 500 осіб, в тому числі мирні жителі.

Раніше війська режиму відновили контроль над населеним пунктом Кфін, в п'яти кілометрах від Тель-Ріфаата, вибивши терористів угруповання " Джебхат ан-Нусра ". Бойові дії в цьому прикордонному з Туреччиною регіоні ведуть і загони курдів, які звільнили від екстремістів селища - Дейр-Джамаль, Мараназ, Ез-Зіяр і Хрейбі. Сирійські війська домоглися успіху і в північних околицях Латакії, де взяли під контроль населені пункти Ель-Хор, Рвейсат, сувейді і Ваді-ель-Азрак.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: тисячі біженців, гуманітарна катастрофа, Алеппо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ