Пт, 2024-03-29, 09:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Липень » 15 » В Біларусі затримано близько 200 осіб на акціях протесту
08:26
В Біларусі затримано близько 200 осіб на акціях протесту
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

біларусь,акція, протест На акціях протесту в Білорусі затримано близько 200 осіб

Затримання на стихійних акціях на підтримку незареєстрованих кандидатів пройшли в Мінську, Пружанах, Гомелі, Бресті та інших містах.

У різних містах Білорусі відбулися затримання на акціях на підтримку ексбанкіра Віктора Бабарика і першого директора білоруського "Парку високих технологій" Валерія Цепкала, які не були зареєстровані кандидатами для участі у виборах президента.

За даними станом на ніч 15 липня, в списку затриманих в Мінську, складеному правозахисним центром "Весна", значилося 173 прізвища. Журналісти, які передавали в соцмережах інформацію з місця подій, оприлюднили перелік з 129 прізвищ. Крім того, в інших містах країни затримали ще кілька десятків людей.

Затримання проводилися в різних частинах білоруської столиці: на площі Перемоги і поруч з нею, біля Жовтневої площі, поблизу станції метро "Неміга", біля Білоруського державного цирку. Правозахисники і очевидці повідомили, що співробітники загону міліції особливого призначення (ОМОН) і правоохоронці в цивільному часто застосовували грубу силу, били людей кийками, ногами і кулаками. Це було видно на фото і відео з місць подій.

Серед затриманих є журналісти

Серед затриманих було кілька співробітників засобів масової інформації, серед яких журналісти медіакорпорації "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (РСЕ/РС), "Єврорадіо", а також оператора телекомпанії BBC. За інформацією центру "Весна", станом на 23.00 за місцевим часом 14 липня вони були звільнені. Також були затримані репортер білоруської щотижневої газети "Новий час" і журналістка польського супутникового телеканалу "Белсат". Співробітники "Радіо Свобода" мали при собі посвідчення про акредитацію, видані МЗС Білорусі.

У районі станції метро "Неміга" також чергувало кілька автозаків і спецавтобуси синього кольру. При цьому міліція букально на руках винесла кілька людей з ресторану швидкого харчування Burger King.

За даними білоруського новинного порталу Tut.by, затримували людей не лише в центрі столиці, а й на околицях Мінська.

Перекрито вулиці, закрито станції метро

За інформацією агентства "Інтерфакс", затриманнями керували, зокрема, заступник глави МВС Олександр Барсуков, глава ГУВС Мінміськвиконкому Іван Кубраков і командир ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому Дмитро Балаба.

Міліція в Мінську перекрила низку вулиць, після того як автомобілісти почали гальмувати і сигналити. Крім того, після 22:00 за місцевим часом 14 липня в столиці були також закриті окремі станції метро, а на деяких ділянках проспекту Незалежності було вимкнено освітлення.

Затримання проводилися і в інших містах Білорусі, включаючи Пружани, Гомель, Брест, Солігорськ, Бобруйськ, Столбци і Гродно. При цьому у Столбцах було затримано координатора ініціативної групи кандидата в президенти Сергія Черечня.

Відмова в реєстрації Віктора Бабарика

За висунення Віктора Бабарика, який вважався одним з головних потенційних суперників чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, і який зараз перебуває в СІЗО КДБ за кримінальним звинуваченням, було зібрано майже 370 тисяч підписів, з них дійсними були визнані понад 165 тисяч. 20 червня прихильники Бабарика подали до Центрвиборчкому пакет документів для реєстрації його кандидатом, а 13 липня ЦВК повідомила їм, що формальних підстав для відмови в реєстрації немає.

Однак 14 липня стало відомо, що в реєстрації Бабарика було відмовлено. ЦВК звинуватила його в тому, що в його декларації про доходи і майно були невідповідності, а також що в його виборчій кампанії брала участь іноземна організація. При цьому жодних доказів ЦВК не надала, судового рішення за цими звинуваченнями не було.

Валерія Цепкала ЦВК відмовилася зареєструвати, пославшись на недостатню кількість підписів на його підтримку. Команда Цепкала зібрала 220 тисяч підписів, проте ЦВК визнала дійсними тільки 75 249 (необхідно 100 тисяч).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 353 | Додав: adminA | Теги: затримання, акції протесту, Білорусь, 200 осіб
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ