Сб, 2024-04-27, 00:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 14 » В Ізраїлі вчені до дня народження Ейнштейна проведуть лекції в потягах
16:38
В Ізраїлі вчені до дня народження Ейнштейна проведуть лекції в потягах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Проектом "Науковий потяг" Єврейський університет Єрусалиму відзначить Національний день науки, він же - день народження Альберта Ейнштейна, передає РИА "Новости".
Професори найбільшого університету Ізраїлю розсядуться в неділю у електрички і розкажуть попутникам, що спільного у велосипеда з атомним підводним човном, чим ми зобов'язані Альберту Ейнштейну і хто винайшов помідори "чері".

Лекцію про заслуги великого вченого Ейнштейна професор Ханох Гутфренд прочитає пасажирам ранкового поїзда, що прямує з південного міста Беер-Шеві у Тель-Авів. "Завдяки ейнштейнівському розумінню природи світла і принципів його взаємодії з матерією, розроблено безліч технологій - від дверей ліфта до балістичних ракет", - говорить Гутфренд.

Його колега Хаїм Рабинович розповість попутникам по електричці Тель-Авів - Хайфа про те, як він 30 років тому "мініатюризував помідори", і роздасть результати своєї праці - всім відомі томати черрі.

Професор Йехонодав Бекенштейн влаштує по дорозі з Беер-Шеві у Тель-Авів лікнеп із фізики з наочною демонстрацією основних її законів.

"Темп життя пересічного жителя не дозволяє йому вивчати фізику досить глибоко. Я спробую розповісти і показати основні закони фізики, адже ця наука може бути дуже веселою", - сказав учений.

Біографічна довідка. Альберт Ейнштейн народився 14 березня 1879 року в місті Ульємі (Вюртемберг, Німеччина) в сім'ї дрібного комерсанта.

Він створив теорію відносності, виконував дослідження з статистичної фізики, теорії випромінювання, броунівського руху, написав низку наукових статей. Тоді ж ним було відкрито закон взаємозв'язку маси та енергії. Роботи Ейнштейна одержали широку популярність, і в 1909 році він обирається професором у Цюрихському університеті.

У 1911-1912 роках Ейнштейн був професором Німецького університету в Празі. У 1912 році він повернувся до Цюриха, де став професором Цюрихського політехнікуму. На наступний рік він був обраний членом Прусської і Баварської Академії наук і в 1914 році переїхав у Берлін, де до 1933 року був одночасно директором фізичного інституту і професором Берлінського університету. У цей період свого життя Альберт Ейнштейн завершив створення загальної теорії відносності, а також розвинув квантову теорію випромінювання. Ейнштейн встановив і основний закон фотохімії. За відкриття законів фотоефекту і за роботи в галузі теоретичної фізики Ейнштейн був удостоєний у 1921 році Нобелівської премії.

Після приходу до влади нацистів у 1933 році фізик залишив Німеччину назавжди, виїхавши до Сполучених Штатів Америки. Незабаром на знак протесту проти злочинів фашизму він відмовився від німецького громадянства і членства в Прусській і Баварській Академіях наук. Після переїзду в США Альберт Ейнштейн отримав посаду професора фізики в нещодавно створеному Інституті фундаментальних досліджень у місті Прінстоні, штат Нью-Джерсі. У 1940 році він отримав американське громадянство. У Прінстоні Ейнштейн продовжував роботу над дослідженням проблем космології і створенням єдиної теорії поля, покликаною об'єднати теорію гравітації та електромагнетизм.

У 1955 році Ейнштейн підписав лист, який склав англійський громадський діяч Бертран Рассел, до урядів тих країн, де активно розвивалося виробництво атомної зброї (пізніше документ отримав назву "Маніфест Рассела - Ейнштейна"). Ейнштейн попереджав про фатальні наслідки застосування такої зброї для всього людства.

В останні роки життя Ейнштейн працював над створенням Єдиної теорії поля.

Серед численних почестей, наданих Ейнштейну, була пропозиція стати президентом Ізраїлю, що надійшла в 1952 році. Від цієї пропозиції він відмовився.

Альберт Ейнштейн помер 18 квітня 1955 року в Прінстоні від аневризми аорти.

До речі, відкриття астрофізика з американського Корнеллського університету Рейчел Бін поставило під сумнів ключове положення загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна, що стосується просторово-часової моделі Всесвіту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1011 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ